Εκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα στη Ρώμη

 Ενας διάλογος φωτογραφίας και ζωγραφικής θα διεξαχθεί στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη SU Arte Gallery. Τι εννοούμε; Την έκθεση με τίτλο PHOTO-GRAPHIA, στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος και περφόρμερ Δημοσθένης Δαββέτας  και ο Ιταλός φωτογράφος Ottavio Celestino

Οπως μας είπε ο Δημοσθένης Δαββέτας, η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Θα εκτεθούν έργα του και συγκεκριμένα 12 πίνακες, οι οποίοι «συνομιλούν» με 6 φωτογραφίες του Celestino.

Μέσα από τα έργα του Ιταλού φωτογράφου, τα οποία έχουν σχέση με τη φύση, με τις ρίζες των δένδρων, όπως μας εξήγησε ο Δ. Δαββέτας, ο ίδιος ανακαλύπτει πρόσωπα, μορφές και τα αποτυπώνει στους πίνακές του. Το θέμα, είναι, όπως σημείωσε, η έννοια των ριζών. «Υπάρχει ρίζα;  Μπορεί η ρίζα ενός δέντρου να είναι επίσης η ρίζα της ζωγραφικής; Και ποια είναι η ρίζα της ζωγραφικής; Κατά τον Αριστοτέλη ζωγραφική είναι η εικόνα της ζωής. Συνεπώς, η ζωή, τα αισθήματα, οι συγκινήσεις είναι αυτά που συνδέουν τη φύση και την τέχνη, κι εγώ αυτό προσπαθώ να βρω μέσα από τη ζωγραφική μου, κοιτώντας  τις φωτογραφίες της φύσης του Celestino».

Τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς με τίτλο «Μεθύστε με ποίηση», όπου ο Δ. Δαββέτας θα διαβάζει ποίησή του στα Ελληνικά και μία Ιταλίδα ηθοποιός θα διαβάζει τα ίδια ποιήματα μεταφρασμένα στα Ιταλικά. Στη συνέχεια, όπως μας είπε o ίδιος, «θα κερνάμε τον κόσμο ρετσίνα -μόνο τρεις γουλιές-  μέσα σε πλαστικά ποτήρια με την υπογραφή μου».

Να σημειωθεί ότι η έκθεση PHOTO-GRAPHIA μετά τη Ρώμη θα συνεχιστεί στη Μασσαλία, στο Τορίνο, στο Παρίσι και «ελπίζουμε να τη φέρουμε και στην Ελλάδα» κατέληξε ο Δημοσθένης Δαββέτας.