Κολωνός: Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τον Μίχο; – Στις φυλακή οι παιδοβιαστές – Τέσσερις νέες συλλήψεις – Ο ρόλος της μητέρας

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στο Κολωνό, από τον 53χρονο ο οποίος την εξέδιδε επίσης.

παιδοβιαστές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον 53χρονο Ηλία Μίχο ο οποίος την εξέδιδε επίσης. Η φρικιαστική υπόθεση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος παιδοβιαστών και σωματεμπόρων, που κακοποιούν σεξουαλικά και εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι στο κάδρο των υπόπτων, για σωματεμπορία εις βάρος του ίδιου της του παιδιού, μπήκε και η μητέρα της 12χρονης, έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό, παρότι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί οι εις βάρος της κατηγορίες.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις τέσσερις συλλήψεις στον οίκο ανοχής

Στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων και συγκεκριμένα γυναικών προχώρησε και ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ  σε οίκο ανοχής που σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 4 κοπέλες με καταγωγή από την Μολδαβία και την Κολομβία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντός του χώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τέσσερις αλλοδαπές, τρεις από την Κολομβία και μια από την Μολδαβία, για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βραδινές ώρες της 12-10-2022, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Εντός του ανωτέρω χώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συνδρομή αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας τέσσερις (4) αλλοδαπές για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

 

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την μητέρα της 12χρονης

Όπως είναι γνωστό, η μητέρα της 12χρονης, που συνελήφθη με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης της, αναμένεται να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και, προς το παρόν, κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Η ίδια αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος Μίχος προσπαθεί να την εμπλέξει.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί πως, σύμφωνα με τα σημεία της απολογίας του 53χρονου που διέρρευσαν, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως πιστεύει ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε. Με λίγα λόγια, δεν είπε ότι γνωρίζει θετικά κάτι τέτοιο, αλλά ότι το πιστεύει.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, μάλιστα, ο 53χρονος ισχυρίζεται πως όταν είχε ρωτήσει τη μικρή τι έλεγε η μητέρα της, που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με πενηντάευρα, του είχε απαντήσει: «Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά».

Παράλληλα, σύμφωνα με μηνύματα, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, τα οποία είχε στείλει η μητέρα στον 53χρονο, προκύπτει ότι η 37χρονη φαίνεται να μην γνώριζε όσα συνέβαιναν σε βάρος του παιδιού της.

Σε αυτά, φέρεται να του γράφει: «Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλυτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…».

Πολύς λόγος έγινε, επίσης, για τα εμβάσματα που εντοπίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και κατατέθηκαν από τον Μίχο. Αυτό που έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν, είναι ότι μιλάμε μόνο για δύο ποσά των 20 και 25 ευρώ, ενώ γνωρίζουμε πως η μητέρα ήταν υπάλληλος του 53χρονου.

Περιφέρεια Αττικής: Άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό

Η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της ανήλικης μαθήτριας στον Κολωνό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττική αναφέρονται τα εξής: Εδώ και μερικές ημέρες, με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός δωδεκάχρονου παιδιού, επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης αυτού του γεγονότος, με σκοπό αφενός την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Αφετέρου, τη συκοφάντηση στελεχών της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, την οποία προσπάθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσουν ως συναλλασσόμενη με τον φερόμενο παιδοβιαστή.

Βέβαια, στο κάδρο των ευθυνών μπήκε από στελέχη και στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνών σήμερα κόμμα, με τα γνωστά εμετικά hastag που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, για τα οποία κανένας δεν ζήτησε συγγνώμη.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε το αυτονόητο, πως δεν επιδεικνύουμε καμία ανοχή στους παιδεραστές και πως η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών μας. Τονίσαμε ότι είμαστε δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας, χωρίς αστερίσκους.

Άμεσα επίσης απαντήσαμε με καθαρές κουβέντες, σε αυτούς που επιχείρησαν να δώσουν πολιτική χροιά σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία οικονομική συναλλαγή της Περιφέρειας Αττικής με το συγκεκριμένο πρόσωπο και φερόμενο ως δράστη.

Καθώς κι ότι θεωρούμε αυτονόητο πως δεν φέρει ευθύνη όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του.

Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας πάνω στο συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός, μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πετά «λάσπη στον ανεμιστήρα» κι εμφανίζει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς, όμως, η ισχυριζόμενη αυτή εμπλοκή τους, να προκύπτει μέχρι σήμερα.

Αυτό όμως που μένει είναι η λάσπη και η κατασυκοφάντηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ως πολιτικού οργανισμού και αυτοδιοικητικού θεσμού.

Η ανεύθυνη και θεσμικά επικίνδυνη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι ανεκτό να διασύρονται ούτε θεσμοί , ούτε πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις, ή έστω κάποια στοιχεία. Αν υπάρξουν, όχι αποδείξεις, αλλά απλές και μόνο ενδείξεις εμπλοκής, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε την άμεση και παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να φέρουν άμεσα στο φως, όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δυσκολία του εγχειρήματος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά κι εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μονταζιέρες κομμάτων, ανεύθυνους εκδότες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, καθώς και σε τρολ του διαδικτύου, να σπιλώνουν και να συκοφαντούν αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και το θεσμό της Περιφέρειας. Ως εδώ με τη λάσπη».

 

Την «καίνε» τα μηνύματα, όχι τα εμβάσματα

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί για ποιους λόγους οι Αρχές θεώρησαν ύποπτη την 37χρονη μητέρα και κατέληξαν στην σύλληψή της.

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία εις βάρος της μητέρας δεν είναι αυτές οι τραπεζικές συναλλαγές με τον κατηγορούμενο, αλλά στοιχεία που προκύπτουν από συνομιλίες και δεδομένα που ανταλλάσσονται σε κινητά τηλέφωνα:

«Υπάρχουν στοιχεία που ανακύπτουν και από την κατάθεση της 12χρονης, όπως και φαίνεται να υπάρχουν αναφορές για χρήματα που έδινε το κορίτσι στη μητέρα του, κάτι που επιβαρύνει τη θέση της 37χρονης».

 

Εξοργίζουν οι καταθέσεις των παιδοβιαστών

Εν τω μεταξύ, στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ βρίσκονται οι δύο παιδοβιαστές, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, μέχρι να οδηγηθούν στις φυλακές, μία διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, μάλιστα, θα οδηγηθούν στις φυλακές Τρικάλων, όπου «φιλοξενούνται» κατηγορούμενοι για βιασμούς, παιδεραστία και συναφή αδικήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν προκαλέσει οργή για τις κτηνώδεις πράξεις τους, προκαλούν ακόμη περισσότερο με τα όσα ισχυρίσθηκαν στις απολογίες τους, αφού και οι δύο φέρονται να ρίχνουν την ευθύνη για τις εγκληματικές τους πράξεις στο 12χρονο κορίτσι.

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος παραδέχτηκε ότι είχε «σεξουαλικές επαφές», όπως τις χαρακτήρισε, με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Από την πλευρά του ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, απολογούμενος, φέρεται να επιχείρησε να αποτινάξει το ρόλο του θύτη, μεταθέτοντας τις ευθύνες στο 12χρονο κορίτσι!

Η 12χρονη, όπως είπε απολογούμενος, τον προκαλούσε, και είχαν βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού, ενώ αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 53χρονο συγκατηγορούμενό του.

Αντίθετα, για την ανήλικη ισχυρίστηκε ότι εκείνη τον πίεζε για να βρίσκονται, ομολογώντας ότι έχει βρεθεί μαζί της λίγες φορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δύο δεν αποδέχεται την φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, με τον 53χρονο να ισχυρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε «συναινετικές επαφές» με την 12χρονη!

Δεν υπάρχει συναίνεση όταν μιλάμε για παιδιά

Πέρα από το γράμμα του νόμου, που ορίζει κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συναίνεση με ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών – και αυτά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που αφορούν στη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο που συνευρίσκονται – υπάρχει και μία άλλη, ακόμη πιο σημαντική πλευρά.

Το να βγαίνει ένας 53χρονος και να παραδέχεται ότι είχε «σεξουαλικές επαφές» με μία 12χρονη, αλλά να ισχυρίζεται ότι «δεν ήταν βιασμός», άρα να εννοεί πως υπήρχε συναίνεση, είναι το λιγότερο γελοίο, αλλά και το αποκορύφωμα του θράσους ενός τέρατος που – κατά τα άλλα – είναι και ο ίδιος πατέρας.

Και αυτό, γιατί κανένα παιδί σε αυτή την ηλικία, ακόμη και στην περίπτωση που δεν πει «όχι» στον κακοποιητή του, δεν έχει διαμορφώσει στο μυαλό του τις έννοιες «σχέση», «δεσμός», «σεξ», ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το παιδί πρωτίστως ντρέπεται, γι’ αυτό, εξάλλου, ελάχιστα παιδιά καταγγέλλουν τι τους συμβαίνει στους γονείς τους.

Όσο για την περίπτωση της συγκεκριμένης 12χρονης από τα Σεπόλια, το παιδί εκμυστηρεύθηκε στους θείους της, ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος την απείλησε με όπλο, προκειμένου να την βιάσει και να την αναγκάσει να εκδίδεται.

Εξετάζονται τα πέντε αδέλφια της 12χρονης για το ενδεχόμενο κακοποίησης

Η οικογένεια της 12χρονης έχει συνολικά οκτώ παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα δύο είναι ενήλικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 12χρονο κορίτσι και τα πέντε αδέλφια της βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων, σε ειδικό χώρο.

Τα παιδιά έχουν όλη την φροντίδα των γιατρών και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, καθώς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ειδικά η 12χρονη φυσικά.

Αρχικά, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί και τα υπόλοιπα παιδιά σεξουαλική κακοποίηση.

Από εκεί και πέρα, εάν ζητηθούν περαιτέρω εξετάσεις από τις Αρχές, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η συνδρομή ιατροδικαστή.

Τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας βρίσκονται με την γιαγιά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους σε τέτοιες υποθέσεις, έγινε για μία ακόμη φορά εμφανής.

Μιλάμε για μία οικογένεια προβληματική, η οικονομική κατάσταση της οποίας είναι κακή, με έναν πατέρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και μία μητέρα, μόλις 37 ετών, που γέννησε οκτώ παιδιά, δύο εκ των οποίων είναι ήδη ενήλικα…

 

4 συλλήψεις σε οίκο ανοχής

Έρευνα σε οίκο ανοχής πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, μετά τις καταγγελίες που έγιναν στα ΜΜΕ ότι ο 53χρονος είχε πάει την 12χρονη σε στούντιο στο κέντρο της Αθήνας.

«Η μητέρα γνώριζε, το παιδί με πίεζε να βρεθούμε» – Τα προκλητικά λόγια των προφυλακισθέντων κατά την απολογία τους

Η σοκαριστική κατάθεση της 12χρονης και οι έρευνες για ύπαρξη κυκλώματος – Θα μπουν πολλοί ακόμα στο «μικροσκόπιο»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, μιας γυναίκας από την Μολδαβία και τριών γυναικών από την Κολομβία, κατηγορουμένων μεταξύ άλλων για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βραδινές ώρες της 12-10-2022, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Εντός του ανωτέρω χώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συνδρομή αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας τέσσερις (4) αλλοδαπές για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.

Στις φυλακές Τρικάλων οι δύο παιδοβιαστές

Στις φυλακές Τρικάλων οι δύο παιδοβιαστές

Στις φυλακές Τρικάλων πρόκειται να οδηγηθούν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, ύστερα από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Και οι δύο έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μέχρι τη δίκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σύντομα θα τους ακολουθήσουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην τραγική υπόθεση.

Εκεί θα βρίσκονται σε ξεχωριστά κελιά, ενώ οι συγκεκριμένες φυλακές επιλέχθηκαν καθώς σε αυτές κρατούνται κατάδικοι για παρόμοια αδικήματα, μαστροποί, βιαστές, παιδόφιλοι.

Κολωνός: «Αν δεν πας εσύ να το καταγγείλεις, θα πάμε εμείς» – Η «απροθυμία» της μητέρας – Ο ρόλος της θείας της 12χρονης

 «Αν δεν πας εσύ να το καταγγείλεις, θα πάμε εμείς» – Η «απροθυμία» της μητέρας – Ο ρόλος της θείας της 12χρονης

Υπήρξε ένας «περίεργος» δισταγμός από τη μεριά της μητέρας της 12χρονης να καταγγείλει το περιστατικό και τότε η θεία την απείλησε ότι θα πάει η ίδια στην αστυνομία.

Όλο και πιο πολλά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, από τον 53χρονο ο οποίος παράλληλα το εξέδιδε.

Με την μητέρα της 12χρονης να βρίσκεται κρατούμενη και να ερευνάται εξονυχιστικά για την ανάμειξη της στην υπόθεση από τις Αρχές, η θεία του κοριτσιού παρατήρησε την ύποπτη συμπεριφορά της το καλοκαίρι στη Λευκάδα, όταν το παιδί είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega, μετά την ανακάλυψη των μηνυμάτων, η θεία της 12χρονης φαίνεται να είχε επικοινωνία με τη μητέρα του κοριτσιού και να της αποκάλυψε ό, τι βρήκε. Σε εκείνο το σημείο φαίνεται πως άρχισαν οι πιέσεις προς τη μεριά της μητέρας να καταγγείλει όσα συνέβαιναν και τότε άρχισαν οι προστριβές μεταξύ των δύο γυναικών.

Ο «περίεργος» δισταγμός

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπήρξε ένας «περίεργος» δισταγμός από τη μεριά της μητέρας να καταγγείλει το περιστατικό και τότε η θεία την απείλησε ότι θα πάει η ίδια στην αστυνομία. Έτσι, η μητέρα της 12χρονης ωθούμενη από την πίεση της θείας, πήγε στην αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα της ανήλικης είπε στη σύζυγο του 53χρονου τι έχει συμβεί, λέγοντας ότι αν δεν πήγαινε αυτή στην Αστυνομία, θα πήγαινε η θεία της. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έπειτα η μητέρα ζητούσε χρήματα από τη σύζυγο του 53χρονου. Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, της ζήτησε 100 ευρώ για ταξί.

Τα μηνύματα της μητέρας της 12χρονης στη σύζυγο του 53χρονου

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει μηνύματα που έστελνε η μητέρα της ανήλικης στη σύζυγο του 53χρονου, ζητώντας της λεφτά.

«Θα πάω στην αστυνομία. Αν δεν πάω εγώ, θα πάει η αδερφή μου. Θέλω 100 ευρώ για τα έξοδά μου», φέρεται να είπε η μητέρα της ανήλικης στη σύζυγο του 53χρονου μόλις η θεία της 12χρονης βρήκε τα μηνύματα στο κινητό του κοριτσιού.

Στις 4 Σεπτεμβρίου έστειλε νέο μήνυμα ζητώντας λεφτά.

«Θέλω 100 ευρώ για ψυχολόγο». Ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου έστειλε το τελευταίο μήνυμα: «Θα σε συναντήσω στο γνωστό μέρος. Έχω μέρες να σου ζητήσω λεφτά. Θέλω άλλα 100 ευρώ».

 

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Στο τμήμα Ανηλίκων στον τρίτο όροφο κρατείται η 37χρονη μητέρα, μόνη κι απομονωμένη ενώ είναι ανέκφραστη και αμίλητη και μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί επισκεπτήριο.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι όπου θα μεταφερθεί στα Δικαστήρια και θα απολογηθεί. Από την άλλη στον έβδομο όροφο βρίσκονται οι δύο παιδεραστές μέχρι να οδηγηθούν στις φυλακές, μία διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

 

Τα στοιχεία που «έκαψαν» την μητέρα

Ένα έμβασμα των 20 ευρώ, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της αστυνομίας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν τα στοιχεία που «έκαψαν» την μητέρα της 12χρονης.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε ύποπτη συμπεριφορά. «Δεν ήταν» έλεγαν, «δυνατόν το παιδί να κυκλοφορεί με πανάκριβα κινητά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, καινούργιο ποδήλατο και, το κυριότερο, να της ζητάει συνεχώς χρήματα». Δεν είναι φυσιολογικό, λένε, μία γυναίκα να ζητάει από ένα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού λεφτά.

Πλέον, οι κατηγορίες για τη μητέρα είναι βαριές, καθώς, τα εμβάσματα που δεχόταν στον λογαριασμό της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ περισσότερα και, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου, όλα δείχνουν ότι είναι χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού της.

Κολωνός: Ξεσπούν κατά της μητέρας της 12χρονης συγγενείς – «Αν το έκανε, της αξίζει η μεγαλύτερη τιμωρία»

Ξεσπούν κατά της μητέρας της 12χρονης συγγενείς – «Αν το έκανε, της αξίζει η μεγαλύτερη τιμωρία»

Οι συγγενείς της 12χρονης, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία της μητέρας της αν αποδειχθεί ότι ήταν εμπλεκόμενη στην υπόθεση μαστροπείας.

Σε κατάσταση απόλυτου σοκ αλλά και οργής είναι οι συγγενείς της 12χρονης που βιαζόταν και εκδιδόταν από τον 53χρονο Ηλία Μίχο στα Σεπόλια. Επίσης, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία της μητέρας της 12χρονης αν αποδειχθεί ότι ήταν εμπλεκόμενη στην υπόθεση μαστροπείας.

Θυμίζουμε ότι η 37χρονη θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Η ίδια κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, ωστόσο αρνείται τα πάντα.

Τι λένε οι συγγενείς

Θείος της 12χρονης δήλωσε: «Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν μπορώ να φανταστώ ότι μία μάνα ήξερε κάτι τέτοιο, ειδικά αυτή η κοπέλα που είχε 8 παιδιά με αυτή την φτώχεια».

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, η αδελφή της μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

Η αδελφή της 37χρονης μητέρας αναφέρει: «Για 15 και 20 ευρώ να εκδίδεις το παιδί σου μου φαίνεται και λίγο περίεργο».

– Βρήκαν εμβάσματα στον λογαριασμό της…

«Ας τιμωρηθούν. Tα παιδιά σκέφτομαι γιατί δεν είναι ένα και δύο…».

Θεία της μητέρας της 12χρονης δήλωσε: «Εγώ σε κάποια φάση μπορώ και να το πιστέψω και ξέρετε τι λέω; Αυτή ξέρεις τι θέλει; Να την τραβήξεις και να της γδάρεις όλο το τομάρι, να τη γεμίσεις αλάτι και μετά να της βάλεις φωτιά. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να σας πω. (σ.σ. Αν αποδειχθεί) ότι ήταν συνεργός και ήταν εν γνώσει της μητέρας για μένα αυτή θέλει κρέμασμα. Τέλος. Τέλος».

Η γιαγιά της 12χρονης σχολίασε: «Δεν ξέρω τίποτα, δεν ξέρω τίποτα. Είμαι σπίτι μου και δεν νιώθω καλά σήμερα. Δεν ξέρω τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα. Μου είπαν ότι έβαλε αυτός 20 ευρώ στον λογαριασμό της. Τέλος πάντων, δεν ξέρω, ας τα βρουν».

Πώς είχε δασκαλέψει ο Μίχος το κορίτσι

Θείος της 12χρονης αναφέρει: «Ποσά δεν λέγανε, τα κανόνιζε αυτός (σ.σ. ο 53χρονος). Της έλεγε να παίρνει 10 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα δίνει σε αυτόν (σ.σ. τον 53χρονο). Και έλεγε’ ‘θα σου δίνω ό,τι θες εγώ για το σπίτι, σοκολάτες, τα πάντα»».

Όπως λέει ο συγκεκριμένος θείος, η 12χρονη είχε «δασκαλευτεί» να διαπραγματεύεται ακόμα και η ίδια με τους εν δυνάμει βιαστές της.

«Κατά λάθος μια φορά άκουσα έναν Πακιστανό, το πάτησε η μικρή κατά λάθος. Άκουσα έναν Πακιστανό να λέει »δώσε μου» κι έλεγε η μικρή «δώσε μου 50 ευρώ» κι έλεγε αυτός «πιο λίγα 40» και το έκλεισε. Μετά με πήρε χαμπάρι η μικρή, της λέω τι είναι αυτό. Και μου λέει «βρήκα ένα κινητό κλειστό στην πλατεία και πήγα και το πούλησα».

«Και τι δουλειά έχεις να πουλήσεις» της λέω. «Α, ρε θείε» απαντούσε, ήταν τσαντισμένο το παιδί», υποστήριξε ο θείος της 12χρονης.

Πού βρίσκονται η 12χρονη και τα αδέρφια της

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερευνάται επίσης αν υπάρχουν και άλλα θύματα μέσα στην οικογένεια του κοριτσιού. Η ανήλικη μαζί με τα πέντε αδέρφια της φιλοξενούνται στο Παίδων «Αγία Σοφία».

 

Ανθρώπινα περιττώματα όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να αποκαλυφθεί ένα οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας πίσω από τα γεγονότα στον Κολωνό.

Τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι μπορεί να αποκαλυφθεί η ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας πίσω από τη δράση των κατηγορούμενων.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν μπορούν όσοι κάνουν αυτές τις πράξεις με θύματα ανήλικα παιδιά να λέγονται άνθρωποι, χαρακτηρίζοντάς τους «ανθρώπινα περιττώματα».

«Ο κάθε κατηγορούμενος δεν έχει υποχρέωση να λέει την αλήθεια. Από εκεί και πέρα εκτιμάται από το δικαστήριο αν αυτά που λέει συμβαδίζουν με την κοινή λογική. Αυτοί που το έκαναν αυτό δεν είναι άνθρωποι, είναι ανθρώπινα περιττώματα, ανθρώπινοι ρίποι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτοί που πηγαίνουν με μια 12χρονη κοπέλα διαπράττουν κακούργημα όπως και αυτοί που την εξωθούν στην πορνεία. Η ποινή για τους βιαστές είναι ισόβια κάθειρξη, ενώ το σεξ με πληρωμή και η ερωτική σχέση με ανήλικο τιμωρούνται με έως 15 χρόνια κάθειρξη» πρόσθεσε ο ποινικολόγος, υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη προστατεύει τους ανηλίκους και τα θύματα βιασμών.

Σχετικά με την ύπαρξη ενδεχόμενου κυκλώματος, ο ίδιος τόνισε: «Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια οργάνωση ανθρώπων που προωθούν ανήλικα παιδιά στην πορνεία και μάλιστα υπάρχουν και «πελάτες», κτήνη θα έλεγα εγώ, οι οποίοι πηγαίνουν και συνευρίσκονται, σιγουρά έχουμε να κάνουμε με ένα δυσώδες οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο η Δικαιοσύνη πρέπει να πατάξει».

«Δεν θα πρέπει να γίνουμε σαν τις χώρες της Ασίας, όπου υπάρχει ερωτικός τουρισμός με ανήλικα παιδιά. Δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

Δημητρακόπουλος: Ανθρώπινα περιττώματα όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης