Δένδιας – Λονδίνο: Ενημέρωση του Βρετανού ΥΠΕΞ για την τουρκική προκλητικότητα

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των δύο πολιτικών προσώπων.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου και ήδη συνομιλεί με τον Βρετανό ΥΠΕΞ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας και όχι μόνο.

Μία βασική προτεραιότητα σε αυτή την επικοινωνία Δένδια και Τζέιμς Κλέβερλι είναι η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και η ανάλυση της πραγματικότητας σε Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια, Κυπριακό και Λιβύη.

Οι δύο υπουργοί θα αναλύσουν τα θέματα της ενέργειας, αλλά και του συγχρονισμού που απαιτείται από διεθνείς οργανισμούς, όπως ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.

Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε χρακτηριστικά πως «θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον Βρετανό ομόλογο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για την Τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, τα ζητήματα που δημιουργούνται από το φερόμενο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και όπως πάντα να κάνουμε από κοινού μια ανάλυση για το Κυπριακό. Για τη δυνατότητα επιτέλους να ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Φυσικά, ο κ.Δένδιας και ο Κλέβερλι θα δώσουν την προσοχή τους και στο «Μνημονίου Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο» που είχε υπογραφεί το 2021, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.