Περιφέρεια: Το παρασκήνιο της διαδοχής Κατσιφάρα και οι «μνηστήρες»

Οι 17 σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα κληθούν την Τετάρτη στις 3 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος να επιλέξουν τον διάδοχο.

Κατσιφάρα

Το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει στην διαδοχή του Απόστολου Κατσιφάρα; Κι όμως, έχει τέτοια χαρακτηριστικά η αυριανή εκλογή των νέων επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Οι 17 σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθούν αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος να επιλέξουν τον διάδοχο ανάμεσα, κατά τα φαινόμενα, στον Κώστα Καρπέτα και τον Γιάννη Λύτρα. Ενδεχομένως να εκδηλωθούν και πρόσθετες φιλοδοξίες ( Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου – Μπαλαμπάνης ), ωστόσο συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες κάτι τέτοιο.

Θεωρητικά, πάντως, υπάρχουν και μέλη της ομάδας που θα ήθελαν μόνο μια υποψηφιότητα για να μην κινδυνεύσει έστω και κατ’ υποψία η ενότητά της, αλλά ούτε και αυτό το ενδεχόμενο έχει ελπίδες απόδοσης.

Εν τέλει, αντικειμενικοί παρατηρητές συγκλίνουν στην άποψη ότι η «μονομαχία» Καρπέτα – Λύτρα θα εξελιχθεί σε ντέρμπι και ότι ο νικητής θα επικρατήσει με βραχεία κεφαλή. Εκτιμάται, παράλληλα, ότι πρόκειται και για ένα «ντέρμπι» Αχαΐας = Αιτωλοακαρνανίας με ρυθμιστή την Ηλεία. Ενώ, κατά μία έννοια, πρόκειται και για «αγώνα» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ (που προτιμά Καρπέτα) και το ΠΑΣΟΚ (που προτιμά Λύτρα).

Ο πατρινός υποψήφιος διάδοχος Κώστας Καρπέτας, με βάση τις ζυμώσεις των τελευταίων ημερών, αντλεί δύναμη από την Αχαΐα και έχει στο πλευρό του 3 συμβούλους από την Ηλεία.

Ο αιτωλοακαρνάνας Γιάννης Λύτρας έχει «μπετονάρει» τους 5 συναδέλφους του από την Αιτωλοακαρνανία και το περιβάλλον του διατείνεται ότι είναι εξασφαλισμένες δύο τουλάχιστον ψήφοι από την Ηλεία.«Κλειδί, συνεπώς, της εκλογής αποτελεί η Αχαΐα των 7 περιφερειακών συμβούλων και θα έχει ελπίδες εκλογής ο Γιάννης Λύτρας αν καταφέρει να αποσπάσει δύο ψήφους, ειδάλλως νέος επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο Κώστας Καρπέτας.

Ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και μέχρι πρότινος αρχηγός της τηρεί στάση «απόλυτης ουδετερότητας». Αυτό τουλάχιστον δήλωσε, κατηγορηματικά, στη στήλη, χθες, με την προσθήκη ότι: «Μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της ενότητάς της και να βγεί ακόμη, καλύτερη και πιο ισχυρή η παράταξη από αυτή τη διαδικασία».

Μάλιστα, ο Απ. Κατσιφάρας για να υποδηλώσει ότι παραμένει αμέτοχος, προγραμμάτισε ταξίδι και ήδη βρίσκεται στα Χανιά, όπου φοιτεί ο γιος του, απ΄ όπου θα επιστρέψει στην Πάτρα την Πέμπτη…