Περιφέρεια: «Ντέρμπι» για δύο… στη θέση Κατσιφάρα – Σήμερα κληρώνει για τον διάδοχο

«Κλειδί» της εκλογής αποτελεί η Αχαΐα των 7 συμβούλων.Μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της ενότητάς και να βγεί ακόμη, καλύτερη και πιο ισχυρή η παράταξη από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στην «Π» ο κ. Κατσιφάρας.

 

Περιφέρεια: «Ντέρμπι» για δύο... στη θέση Κατσιφάρα - Σήμερα κληρώνει για τον διάδοχο

Σήμερα Τετάρτη 19/10/2022, «κληρώνει» για την εκλογή του νέου επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο», του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος και παραιτήθηκε.

Οι 17 σύμβουλοι καλούνται στις 3 μετά το μεσημέρι, στα γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, να επιλέξουν τον διάδοχο ανάμεσα – όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» – στον Κώστα Καρπέτα (Αχαΐα) και τον Γιάννη Λύτρα (Αιτωλοακαρνανία), αν κι ενδεχομένως εκδηλωθούν και πρόσθετες φιλοδοξίες από την Δήμητρα Μπάστα – Γεωργακοπούλου (Αχαΐα) και τον Νίκο Μπαλαμπάνη (Αιτωλοακαρνανία), αν κι αυτό συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες.

Υπάρχουν και μέλη της ομάδας που θα ήθελαν μόνο μια υποψηφιότητα για να μην κινδυνεύσει η ενότητά της, αλλά το ενδεχόμενο δεν έχει ελπίδες.

Η «μονομαχία» Καρπέτα – Λύτρα θα εξελιχθεί σε «ντέρμπι» και εκτιμάται πως ο νικητής θα επικρατήσει με βραχεία κεφαλή. Ενα «ντέρμπι» Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας, με ρυθμιστή την Ηλεία. Κατά μία έννοια και για «αγώνα» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ (που προτιμά Καρπέτα) και το ΠΑΣΟΚ (που προτιμά Λύτρα).

Ο Πατρινός υποψήφιος διάδοχος Κ. Καρπέτας, αντλεί δύναμη από Αχαΐα και 3 συμβούλους από Ηλεία.

Ο Αιτωλοακαρνάνας Γ.Λύτρας στηρίζεται από 5 συναδέλφους του στην Αιτωλοακαρνανία και με «εξασφαλισμένες» 2 τουλάχιστον ψήφους από Ηλεία.

«Κλειδί» της εκλογής αποτελεί η Αχαΐα των 7 περιφερειακών συμβούλων.
Ο πρ. περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τηρεί στάση «απόλυτης ουδετερότητας». «Μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της ενότητάς και να βγεί ακόμη, καλύτερη και πιο ισχυρή η παράταξη από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στην «Π».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ