Ανδρουλάκης: «Αντιπαραθέτω μια θεσμική κουλτούρα ανοιχτής διακυβέρνησης»

«Αφού γίνεται σε όλη την Ευρώπη, γιατί επιτέλους να μη γίνει στην Ελλάδα;», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

nikos-androulakis

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες το βράδυ και εκεί αναφέρθηκε πολύ χαρακτηριστικά σε αποτυχημένα μοντέλα εξουσίας, αντιπροτείνοντας μία θεσμική κουλτούρα ανοιχτής διακύβερνησης.

Ο κ.Ανδρουλάκης μίλησε τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «Ο κ. Τσίπρας, ψήφισε την απλή αναλογική και από το βήμα της ΔΕΘ είπε ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση των ηττημένων. Άραγε γιατί ψήφισε την απλή αναλογική; Αν δεν ήθελε απλή αναλογική, ας άφηνε το μπόνους, σύστημα με το οποίο δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση των ηττημένων, γιατί μόνο το πρώτο κόμμα παίρνει το μπόνους. Εδώ λοιπόν φαίνεται ένα παιχνίδι δύο προσώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι είτε να μείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα ο ένας είτε να την κατακτήσει ξανά ο άλλος».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Απέναντι σε δύο αποτυχημένα μοντέλα εξουσίας -όπου από τη μία μεριά είχαμε τον κ. Παππά να είναι ο αντ’ αυτού και μετά είχαμε τον άλλον αντ’ αυτού, τον κ. Δημητριάδη- αντιπαραθέτω μια θεσμική κουλτούρα ανοιχτής διακυβέρνησης, με προγραμματικές συμφωνίες, που αφού γίνεται σε όλη την Ευρώπη, γιατί επιτέλους να μη γίνει στην Ελλάδα;».

Επίσης, αναφέρθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού, λέγοντας πως «καλοπροαίρετα το ψηφίσαμε. Δεν κάναμε τους Πόντιους Πιλάτους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα υλοποιηθεί. Εντάσσονται μόνο ιδιωτικές ετικέτες και προϊόντα που ήταν ήδη σε προσφορά, αντί να ασκείται πίεση για τις τιμές των άλλων προϊόντων. Απουσιάζει η πρόνοια για προϊόντα καθημερινής χρήσης που ανεβάζουν τα εβδομαδιαία έξοδα μιας οικογένειας, όπως οι βρεφικές πάνες».

Όσον αφορά στην υπόθεση υποκλοπών και παρακολουθήσεων, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε πως υπάρχει προσπάθεια συσκότισης αυτού του σκανδάλου που έχει τραβήξει την προσοχή της χώρας, ενώ απάντησε στο γιατί επέλεξε να στείλει υπόμνημα και να μην εμφανιστεί ο ίδιος.

«Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε όσα έχω πει, γιατί είναι θράσος να λένε ότι δεν πήγα λόγω σκοπιμότητας. Είπα ότι η εταιρεία Krikel, που εμπλέκεται, είχε 1 εκατ. απευθείας ανάθεση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μετά έκανε άλλα 8 εκατ. απευθείας ανάθεση επί Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι, και γνωρίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο υπουργός, που έκανε αυτή την απευθείας ανάθεση, κατόπιν έβαλε τον γιο του να δουλεύει στην Krikel».

«Ποιος τελικά είναι ο ψεύτης και ποιος πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη; Η κ. Βλάχου που λέει ότι έπραξε σωστά, διότι υπήρχε κίνδυνος για τη χώρα, ή ο πρωθυπουργός που υποστηρίζει ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα λάθος και διώχνει τον στενό συνεργάτη και ανιψιό του, καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ; Εδώ μας κοροϊδεύουν!», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.