Αιγιάλεια – Τουρισμός: Νέο πλάνο με ειδικό συνεργάτη

Την Παρασκευή αποφασίζει η Επιτροπή Τουρισμού με ποιον ειδικό συνεργάτη θα πορευθεί για το στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Τουρισμό

Το τουριστικό «σήμερα και αύριο» της Αιγιάλειας τέθηκαν προς συζήτηση στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Αίγιο στις 19 Οκτωβρίου, τα συμπεράσματα ήταν χρήσιμα, αλλά η ουσία θα είναι να αξιοποιηθούν.

ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρά ο Δήμος Αιγιάλειας και μετά από εντολή του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου εξετάζονται οι τρόποι ώστε τα συμπεράσματα της ημερίδας να γίνουν μια ενιαία πρόταση-μελέτη και πάνω σε αυτή να βασιστεί ο Δήμος για τις επόμενες ενέργειες προβολής και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Μετά τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην εκδήλωση της 19ης Οκτωβρίου έχουμε εξελίξεις. Καλέσαμε τρεις ειδικούς συμβούλους, όπως ο κ. Κυριακού που μίλησε στην ημερίδα, να μας καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους μέχρι σήμερα. Περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις τους» τόνισε στην «ΠτΔ» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η διαδικασία θα έχει ως εξής: Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες. Οι ειδικοί σύμβουλοι ανέλαβαν να τις συγκεντρώσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Με βάση αυτές τις προτάσεις θα προκύψει ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα βαδίζει ο Δήμος Αιγιάλειας και θα υλοποιεί έργα υπέρ της τουριστικής προβολής.

Σημείωσε για τα επόμενα βήματα ο κ. Βαρδάκης: «Αφού λάβουμε σήμερα τις προτάσεις, την Παρασκευή θα συνεδριάσουμε στην Επιτροπή Τουρισμού για να επιλέξουμε με ποιον θα συνεργαστούμε. Εμείς είμαστε μια 9μελής επιτροπή, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε στον Τουρισμό και η σύγχρονη διοίκηση δεν λειτουργεί έτσι. Χρειάζονται ειδικοί με επιστημονική κατάρτιση. Γι’ αυτό προκρίναμε την ιδέα να αναλάβει τη συγγραφή του στρατηγικού σχεδίου ένας ειδικός συνεργάτης που θα έχει τις γνώσεις».

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παράλληλα, είχε προκαλέσει αίσθηση η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τουρισμού Στράτου Βαρδάκη περί ενοποίηση νομικών προσώπων και συγκεκριμένα η συγχώνευση Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού. Εξηγεί το σκεπτικό του: «Δεν έχει τεθεί κάτι τέτοιο προς συζήτηση. Εξέφρασα την άποψή μου. Εκτιμώ ότι η ΔΗΚΕΠΑ, ο αθλητισμός και η τουριστική ανάπτυξη έχουν κοινούς στόχους που είναι η προσέλκυση κόσμου και η απόκτηση οφελών για την τοπική κοινωνία. Με βάση αυτή τη σκέψη, εκτιμώ ότι θα χρειαζόταν καλύτερο συντονισμός των νομικών προσώπων και της Επιτροπής τουρισμού για να πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ωστόσο, σημειώνουμε πως το ενδεχόμενο συγχώνευσης δεν διαφαίνεται πιθανό να «περπατήσει» ως σενάριο.