Τσίπρας: Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία – «Tρία χρόνια τώρα δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα ΜΜΜ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε νέες δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη.

tsipras-renti

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (8/11) το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, ΑΕ στου Ρέντη, καλώντας τον κόσμο -με νέες του δηλώσεις- να συμμετάσχει στην αυριανή απεργία της 9ης Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα μίλησε με πολλούς εργαζόμενους του χώρου.

Ο Ηλίας Γκιουλάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και μέλος της Διοίκησης Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ήταν εκεί, προκειμένου να υποδεχτεί τον κ.Τσίπρα, ξεναγώντας τον στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της ΟΣΥ με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού, αλλά και ανανέωση του υπάρχοντος στόλους. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται και το να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ εδώ στου Ρέντη και να συνομιλήσω με εργαζόμενους που ετοιμάζονται για την αυριανή, μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, για να δώσουν το παρών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζοντας τόνισε πως «αύριο, 9 του Νοέμβρη η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας, δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη-Χατζηδάκη».

Οι εργαζόμενοι, από τη δική τους πλευρά, εξέφρασαν τις σκέψεις και τη δυσαρέσκειά τους για την ακρίβεια που «τρώει» τους μισθούς τους, ενώ ζήτησαν από τον κ.Τσίπρα να δεσμευτεί πως -σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός- θα κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όντως δεσμεύτηκε. Τόνισε δε, πως υπάρχει «διαφορά ιδεολογίας» με την τωρινή κυβέρνηση, που «νεοφιλελεύθερη» πιστεύει σε «ιδιωτικοποιήσεις» ακόμα και σε περιπτώσεις «κρίσιμων υπηρεσιών».

«Ήρθα εδώ να κουβεντιάσω για την ανάγκη ενός συστήματος ισχυρών δημόσιων, συγκοινωνιών στην υπηρεσία του πολίτη. Που σημαίνει και στήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής, στήριξη των εργαζομένων. Για 750 λεωφορεία ήταν ο διαγωνισμός προίκα που βρήκε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, τον κατήργησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «τρία χρόνια τώρα δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».