Πάτρα: Έρχεται η «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου

Με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Φιλοσόφου στις Γραμμές Τέχνης.

Πάτρα

«Η Φόνισσα», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Φιλοσόφου, έρχεται στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» (Μαιζώνος 271 Πάτρα), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Νικολαΐδη αναδεικνύει μέσω της θεατρικής τέχνης ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής γραμματείας, καλώντας μας σ΄ ένα ταξίδι στο Παπαδιαμαντικό σύμπαν… Η «Φόνισσα», μια από τις πιο ακραίες και αινιγματικές φιγούρες της ελληνικής πεζογραφίας, μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών. Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κοινωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία.

Η «Φόνισσα», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Υδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρωπίνης Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΝΟΜΗ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Φραγκογιαννού: Φωτεινή Φιλοσόφου
Αφηγητής(Παπαδιαμάντης): Γιάννης Νικολαϊδης
Γαμπρός: Νίκος Γιάννακας
Αμέρσα-Μαρουσώ:Κατερίνα Φελλά
Χωροφύλακας: Γιάννης Τσιώμου
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης
Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτογράφιση: Γιάννης Φαλκώνης

Πληροφορίες: 6937341717.  Τιμές εισητηρίων: κανονικό15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ. Κρατήσεις: viva.gr