Δυτική Ελλάδα: Χασισοφυτείες “ξεφυτρώνουν” σαν μανιτάρια – Εκριζώθηκαν πάνω από 5 χιλιάδες δενδρύλλια

Τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, έχουν “ξετρυπώσει” τουλάχιστον 8 χασισοφυτείες σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία με τον αριθμό των δενδρυλλίων να ξεπερνά τις 5.000.

χασισοφυτείες

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, επέφεραν οι συντονισμένες και αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και ώρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μετά την χασισοφυτεία 4.325 δενδρυλλίων που εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στην Ανδρίτσαινα Ηλείας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, χθες τα ξημερώματα σε ευρείας κλίμακα επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, και συντόνιζαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  βρέθηκε φυτεία  600 δενδρυλλίων στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στο χωριό Βελβίνα. Για την υπόθεση υπήρξε προσαγωγή ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Την ίδια ώρα χειροπέδες για καλλιέργεια ναρκωτικών πέρασαν σε ανδρόγυνο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου. Σε κατ’ οίκον έρευνα εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο που καλυπτόταν από πυκνή βλάστηση 13  δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Στη σύλληψη τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – κάνναβης – προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ αναζητείται ένα ακόμα. Σ’ έρευνα σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου διέμεναν οι δύο και στο σπίτι του τρίτου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 300γραμμάρια κάνναβης, ένα περίστροφο,  φυσίγγια, 11 δυναμίτες με βραδύκαυστο φυτίλι 14 κροτίδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και 1.400 ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων κλπ.

Με πρόχειρους υπολογισμούς τα τελευταία 24ωρα οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, έχουν «ξετρυπώσει» τουλάχιστον 8 χασισοφυτείες σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία με τον αριθμό των δενδρυλλίων να ξεπερνά τις 5.000.