Βαρβιτσιώτης: «Η Ευρώπη δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση»
Τι ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προχώρησε σε δηλώσεις στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, ζητώντας οι χώρες να συμφωνήσουν σε ένα πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου.
Ο κ.Βαρβιτσιώτης έκανε τις νέες δηλώσεις την Παρασκευή (18/11), καθώς προσερχόταν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες που συνεδριάζει στη σκιά μεγάλων προκλήσεων και κρίσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τιμές της ενέργειας
«Θα αποσυμφορήσει την ένταση στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας», ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Η Ευρώπη δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει συνολικά αυτήν την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση. Γι’ αυτό και επιμένουμε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, μέρος από τις οποίες ήδη έχει υιοθετήσει η Κομισιόν στις προτάσεις που κάνει προς το Συμβούλιο. Όμως, πρέπει και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και ειδικά η Γερμανία να δεχτούν ότι ο περιορισμός των τιμών μέσα από ένα “price cap” (πλαφόν), μέσα από έναν διάδρομο τιμών, θα μπορέσει να αποσυμφορήσει αυτήν τη μεγάλη ένταση, η οποία φαίνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της Νότιας Γειτονίας και της Μεσογείου. «Θα παρουσιάσουμε για άλλη μία φορά όχι μόνο την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μέσα από τα τριμερή και πολυμέρη σχήματα, για να φέρουμε τις χώρες της Μεσογείου πιο κοντά στην Ευρώπη. Είναι για μας σημαντικό η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να καταστεί μία περιοχή συνεργασίας. Πολύ σημαντικό και για την Ευρώπη, γιατί από εκεί μπορεί να αντλήσει κρίσιμους ενεργειακούς πόρους».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Tα dopamine sites κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα πάντα κοστίζουν 0 ευρώ
Ο εορτασμός της Παναγίας στις Ιτιές Πατρών
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Σκύλοι με αισθητήρες και AI εντοπίζουν καρκίνο με ακρίβεια πάνω από 90%
Madonna: Γενέθλια στην Κέρκυρα πάνω σε σκάφος ΒΙΝΤΕΟ
ΕΕΤΑΑ: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
