Πάτρα – Green Transport Conference: Το 2050, ο κόσμος που θα ζούμε θα ‘ναι καταπράσινος!

«Η πράσινη μετάβαση δεν θα μας οδηγήσει σε έλλειψη ανταγωνιστικότητας, αλλά αντίθετα σε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν καινούργιους κύκλους οικονομίας, νέες καινοτομίες και πράσινες θέσεις εργασίας», ήταν η τοποθέτηση της βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Πάτρα

Οσοι παρακολούθησαν χθες το 2ο Green Transport Conference, το συνέδριο με πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, θα κατέληξαν σίγουρα σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Οτι η ζωή μας θα είναι πολύ διαφορετική το 2030! Και, ακόμη περισσότερο, ότι ο κόσμος που θα ζούμε το 2050, θα είναι καταπράσινος! Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, ούτε το είπαν μόνο οι, εξειδικευμένοι σε θέματα «πράσινης» μετάβασης, ομιλητές του άκρως ενδιαφέροντος συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και τη ΦΙΛΜΠΑ στον πολυχώρο «Royal».

Πάτρα

Ο Χαρ. Μπονάνος για τους θανάτους από ατμοσφαιρική ρύπανση»

Αυτός είναι ο στόχος της «Πράσινης» Συμφωνίας που έχει υπογραφεί στην Ενωμένη Ευρώπη, με βασική επιδίωξη το να καταστήσει την ήπειρο ουδέτερη για το κλίμα σε 28 χρόνια από σήμερα, με πρώτο σκαλοπάτι τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου το 2030 σε τουλάχιστον 50%-55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Πάτρα

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές οπτικές που καταγράψαμε χθες, ακόμη-ακόμη και από τις αιχμές που αντάλλαξαν κυβερνητικά στελέχη (οι γενικοί γραμματείς Αλεξάνδρα Σδούκου και Γιάννης Ξιφαράς υπεραμύνθηκαν του πλάνου που ακολουθείται) και ΣΥΡΙΖΑ (η εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα Πέτη Πέρκα και ο αχαιός βουλευτής Κώστας Μάρκου ανέφεραν «η πράσινη μετάβαση δεν γίνεται με την κοινωνία απέναντι…»), ο στόχος παραμένει κοινός. Και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπολογίζει ότι το 2030 θα κινούνται 18.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιγιάλεια».

Πάτρα

Η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη: «Κοινός μας στόχος είναι το να μειώσουμε την ανάγκη να έχουμε ανάγκη από ενέργεια. Το μεγάλο κάδρο είναι να επιβιώσει ο πλανήτης και να προστατεύσουμε το περιβάλλον». Και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας έκλεισε με μια πρόβλεψη: «Το 2030 θα είμαι 58 ετών και το σίγουρο είναι ότι θα οδηγάω ηλεκτρικό όχημα!».

Πάτρα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Πάτρα

Πίσω Αλεξάνδρα Σδούκου και Γ. Ξιφαράς και μπροστά δεξιά ο Γ. Σταθόπουλος