Ολα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αγιο Ανδρέα – «Συνεργασία για την κοινωνία»

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν επιθυμίας του Κ. Μητσοτάκη και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα που είχε την περασμένη Τρίτη με τις επισκέψεις του στο Αίγιο, στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου, στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου και στην Κάτω Αχαΐα.

Ολα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αγιο Ανδρέα - «Συνεργασία για την κοινωνία»

«Εκκλησία και Πολιτεία πρέπει να πορεύονται μαζί και να συνεργάζονται προς όφελος της κοινωνίας». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν επιθυμίας του Κ. Μητσοτάκη και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα που είχε την περασμένη Τρίτη με τις επισκέψεις του στο Αίγιο, στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου, στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου και στην Κάτω Αχαΐα.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και τον ξενάγησε, αναφέροντάς του, παράλληλα, εν συντομία το ιστορικό της εκκλησίας, αλλά και διάφορες λεπτομέρειες για τον βίο του Αγίου Ανδρέα. Ο Κ. Μητσοτάκης άναψε κερί, προσκύνησε τις ιερές εικόνες, την κάρα του Πολιούχου της Πάτρας, τον Σταυρό του Μαρτυρίου, αλλά και την ιερή εικόνα της Παναγίας του Ορους των Ελαιών που φιλοξενήθηκε για περίπου τρεις εβδομάδες στην πόλη μας και χαιρέτισε και τους πιστούς και τους ιερείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό.

Ο πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε, λόγω και του γεμάτου προγράμματός του, να απαντήσει στην «πρόσκληση-πρόκληση» (όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος) να δώσει «παρών» στον Αγιο Ανδρέα ανήμερα της εορτής του Πολιούχου στις 30 Νοεμβρίου, όμως ανέφερε στον Μητροπολίτη Πατρών ότι θα βρίσκονται σε ανοικτή επαφή για οποιαδήποτε συνεργασία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία τόσο του Σεβασμιώτατου, όσο και των Πατρινών ήταν να δουν φέτος στην Πάτρα στην εορτή του Αγίου Ανδρέα την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μετά από αρκετά χρόνια, προκειμένου να τηρηθεί και πάλι η παράδοση που θέλει πάντοτε τον αρχηγό του κράτους (από την εποχή των Βασιλέων μέχρι τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κωστή Στεφανόπουλο και Κώστα Καραμανλή) να βρίσκονται στην πόλη μας στις 30 Νοεμβρίου. Μερικές φορές και με λίγη καλή θέληση, τα προγράμματα μπορούν να πηγαίνουν πίσω για να τηρηθούν όλα αυτά που βρήκαμε από τους προκατόχους μας. Αλλωστε, αυτό το τελευταίο το «άφησε στο τραπέζι», και πολύ καλά έκανε, ο Σεβασμιώτατος και κατά τη διάρκεια της αναφοράς του στον πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα της διατήρησης των παραδόσεων και της ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ολα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αγιο Ανδρέα - «Συνεργασία για την κοινωνία» Ολα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αγιο Ανδρέα - «Συνεργασία για την κοινωνία» Ολα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αγιο Ανδρέα - «Συνεργασία για την κοινωνία»

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ