Τουρκία: Με μήλα, ντομάτες και πατάτες στο Κοινοβούλιο – Το σόου για την ακρίβεια ΒΙΝΤΕΟ
Το πρόβλημα της ακρίβειας στην Τουρκία ανέδειξε με ένα μικρό σόου η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ
Η ακρίβεια γονατίζει τους Τούρκους, με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να έχουν εκτοξευτεί εξαιτίας του πληθωρισμού. Το πρόβλημα ανέδειξε με ένα μικρό σόου στο τουρκικό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.
Θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα του πληθωρισμού στην Τουρκία, πήρε ντομάτες, πατάτες και μήλα μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.
Ülkemizde 1 kiloluk toz şekerin fiyatı; geçen yıl 6.91 lirayken bu yıl 24 liraya çıktı.
Yani 1 yıllık artış oranı %247,4 oldu.Ancak TÜİK’e göre şeker yalnızca %153 artmış…
Ne demişler?
Yalancının mumu yatsıya kadar…
Hâl böyleyken iktidarın mumu da artık seçime kadar! pic.twitter.com/vTm1yZrmcR— Meral Akşener (@meral_aksener) November 30, 2022
Τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%.
«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».
Η Ακσενέρ δήλωσε: «Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%.
Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%.
Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%.
Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Apple Watch Series 12 επαναφέρει την κεραμική έκδοση μετά από 7 χρόνια
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω – Πόσο ύπνο «κερδίζουμε»
Δωρεά αθλητικού υλικού από τον Σύλλογο «Πείρος» στην Αθλητική Ένωση Αλισσού ΦΩΤΟ
Apple: Στις 14 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το macOS 27 Golden Gate
Συντάξεις: Γιατί έμεινε στα συρτάρια η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
