Κέντρο Πάτρας: Στάση οδηγών όπου να ‘ναι για ένα καφέ!

Η Τροχαία Πάτρας συνεχίζει τη μάχη με την παράνομη στάθμευση, επιζητώντας συνεργασία οδηγών και Δήμου, χωρίς ανταπόκριση.

Κέντρο

Θα το λύσουμε επιτέλους το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση σε αυτήν την πόλη (που εναι σημειωτέον η τρίτη πόλη της Ελλάδας) ή θα εξακολουθούμε να νομίζουμε ότι ζούμε στο χωριό μας;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό.

Λύση ζητάει και μάλιστα περισσότερο από ποτέ, κάτι που αποτυπώνεται και από τη «βροχή» σχετικών καταγγελιών που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Τελευταίο παράδειγμα η επιστολή που μας έστειλε αναγνώστης μας (Σ.Σ), με την οποία αναφέρεται στην παράνομη στάση και στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα «τη σημαντική όχληση πεζών και οδηγών, την περαιτέρω κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά κυρίως τον αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων».

Ειδική αναφορά, όμως, γίνεται και στις εξόδους-εισόδους της Πάτρας και στην «απότομη και άναρχη στάθμευση ΙΧ (ΝΕΟ.Πατρών -Αθηνών, Πατρών Κλάους, Ακρωτηρίου, Παραλία Πατρών) που αποκλείουν τη λωρίδα κυκλοφορίας για να πάρουν καφέδες». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων: «Οι παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η κανονικότητα στην πόλη, με τους περιστασιακούς ελέγχους της Τροχαίας να μη δημιουργούν αποτελέσματα».

«ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ»

Από την πλευρά της Τροχαίας, επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια καταπολέμησης της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών είναι συνεχής και αδιάκοπη», όμως, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά αξιωματικός του Τμήματος: «Ειδικά στην Πάτρα το διπλοπαρκάρισμα μοιάζει με τη Λερναία Υδρα, κόβεις το ένα κεφάλι και ξεπηδούν άλλα δύο στη θέση του».

Από την πλευρά της, βέβαια, και η Τροχαία ζητάει τη συνεργασία όχι μόνο των οδηγών, αλλά και άλλων φορέων της περιοχής, όπως π.χ. του Δήμου Πατρέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις. Από την Τροχαία, μάλιστα, έχουν γίνει και προφορικές και γραπτές εκκλήσεις προς τον Δήμο, χωρίς ωστόσο η ανταπόκριση να είναι η ανάλογη.

«ΑΦΩΝΟΣ» ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ

Κλείνουμε με τα λόγια που μας μετέφερε με αφορμή συνέντευξή του στο περιοδικό «Trip» που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, ένας Λιθουανός επισκέπτης στην πόλη μας, ο μπασκετμπολίστας του Προμηθέα, Αρνόλντας Κουλμπόκα. «Αυτό που συμβαίνει με την οδήγηση και το διπλοπαρκάρισμα στην Πάτρα δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο!». Ο ίδιος, μας αποκάλυψε ότι όταν πρωτοοδήγησε στην Πάτρα έμεινε άφωνος από όσα έβλεπε.