Ο Γιάννης Χριστόπουλος για όλους και για όλα στο Web Radio της ΕΟΚ

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε σήμερα στο Web Radio της ΕΟΚ για το νέο του ξεκίνημα στην τεχνική ηγεσία του Προμηθέα και για τις μάχες με Λόντον Λάιονς και Απόλλωνα.

Χριστόπουλος Ο προπονητής του Προμηθέα Γιάννης Χριστόπουλος

Ο νέος προπονητής του Προμηθέα, Γιάννης Χριστόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στο Werb Radio της ΕΟΚ και στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το αν αιφνιδιάστηκε απ’ την εξέλιξη με τον Προμηθέα: «Σίγουρα αιφνιδιαστηκα απ’ την εξέλιξη που είχε το θέμα του προπονητή στον Προμηθέα. Σαν άνθρωπος και λόγω ότι είμαι αρκετά χρόνια στο αντικείμενο αυτό, έχω μάθει να μην κάνω πλάνα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Προσπαθώ κάθε μέρα να την εξετάζω και να την προσεγγίζω διαφορετικά, οπότε σίγουρα αιφνιδιάστηκα απ’ όλο αυτό».

Για το αν έψαχνε κάποια ομάδα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό: «Υπήρχε η προσέγγιση, όχι τόσο ατομικά, αλλά κυρίως οικογενειακά, ότι θέλαμε να μείνουμε στην Ελλάδα, να ‘μαστε πίσω στη χώρα μας. Για το επαγγελματικό κομμάτι δεν είχε γίνει κανένα σχέδιο, ούτε υπήρχε κάποιο σενάριο που εξετάζαμε. Περισσότερο ήταν απόφαση ενστίκτου και καρδιάς».

Για την «ταυτότητα» που θα δώσει στον Προμηθέα: «Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα είναι να ‘μαστε ανταγωνιστικοί κάθε βράδυ, να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως δυσκολιών, αντιπάλων ή διοργανώσεων με συγκεκριμένη προσήλωση, κατευθύνσεις και αρχές που στηρίζονται στο ποιοι είμαστε, αυτά που πρεσβεύει ο ίδιος οργανισμός, τα οποία εναρμονίζονται μ’ αυτά που πιστεύω κι εγώ σαν άνθρωπος».

Για τα επερχόμενα παιχνίδια με Λόντον Λάιονς (06/12) και Απόλλωνα Πάτρας (10/12): «Κάθε παιχνίδι έχει το δικό του χαρακτήρα, είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, σε διαφορετικές διοργανώσεις. Οι Λόντον Λάιος είναι μια ομάδα όπου η πορεία της στα τελευταία παιχνίδια είναι ανοδική. Αναλύοντας ατομικά το ρόστερ, οι παίκτες τους έχουν παίξει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ευρώπη, όσο και εκτός Ευρώπης σε πολύ ψηλό επίπεδο. Σαν μονάδες είναι παίκτες που έχουν τη δική τους «ταυτότητα» και είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο ατομικό ταλέντο και καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε σαν μια απ’ τις κυριότερες δυσκολίες. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα, το γνωρίζουν όλοι. Δε θα ‘θελα να προσθέσω κάτι τώρα, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σειρά».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Σίγουρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, τα πρόσωπα έχουν αλλάξει, πολλοί αθλητές σε σχέση με το παρελθόν. Προσωπική μου προσέγγιση, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία μου αυτές τις μέρες στην ομάδα, παρακολουθώντας το μπάσκετ συνοπτικά, θεωρώ ότι κάποια απ’ τα πρωταθλήματα των προηγούμενων ετών πιστεύω ήταν πολύ πιο ποιοτικά με τον τρόπο των οποίο η ομάδα αγωνίζονταν και κυρίως απ’ τα ρόστερ που υπήρχαν, κυρίως των γηγενών παικτών».