Πάτρα – Αγορά Αργύρη: Πέντε χρόνια μετά ζητά τα χρωστούμενα

Λεφτά στα ταμεία θα προσπαθήσει να βάλει ο Δήμος Πατρέων διεκδικώντας από ενοικιαστή της Αγοράς Αργύρη τα μισθώματα πέντε χρόνων, αφού κατά τη διάρκεια που λειτουργούσε το κατάστημα δεν τα ζητούσε.

Πάτρα

Ως μία από τις μνημειώδης «γκάφες» των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας θα μείνει η υπόθεση ενοικίασης ακινήτου εντός της Αγοράς Αργύρη, για την οποία ο ενοικιαστής δεν πλήρωνε τα ενοίκια για περίοδο πέντε ετών αλλά αυτό δεν είχε γίνει αντιληπτό επειδή κατέβαλλε κανονικά τα χρήματα… για τον λογαριασμό ρεύματος! Πλέον, αφού αποκαλύφθηκαν οι απληρωσιές, ο Δήμος ετοιμάζεται να διεκδικήσει δικαστικά τα οφειλόμενα, τα οποία, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, είναι αρκετά χρήματα, αφού μιλάμε για ενοίκια σχεδόν 60 μηνών!

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Δήμος Πατρέων ξεκίνησε τις διαδικασίες έξωσης σε επιχείρηση εστίασης που δραστηριοποιούνταν στην Αγορά Αργύρη τα τελευταία έξι χρόνια. Τότε, η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου αποκάλυψε ότι η επιχείρηση που στεγαζόταν στην Αγορά Αργύρη δεν είχε πληρώσει ενοίκιο στον Δήμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Παράλληλα, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είχαν αντιληφθεί την πρακτική της επιχείρησης καθώς όπως είπε η αντιδήμαρχος «το μίσθωμα καταβάλλεται στην οικονομική υπηρεσία, αλλά δεν υπάρχει σύνδεση με τη δημοτική περιουσία» ώστε να γίνεται τσεκάρισμα για το αν γίνονταν οι πληρωμές.

Στην υπόθεση υπήρχε μία συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, με την κ. Τογιοπούλου να επισημαίνει πως λόγω αυτής δημιουργήθηκε το κομφούζιο. Το κτίριο της Αγοράς Αργύρη είχε μία παροχή ρεύματος και οι ενοικιαστές των χώρων πλήρωναν στον Δήμο για το ρεύμα που κατανάλωναν ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του μισθώματός τους. Ο ενοικιαστής φαινόταν πως πλήρωνε το ρεύμα με διαδικασία ρύθμισης, επομένως οι δημοτικές υπηρεσίες συμπέραιναν ότι πληρωνόταν και το ενοίκιο και έτσι δεν υπήρχαν υποψίες για οφειλές!

Οι δημοτικές υπηρεσίες διαπίστωσαν τη μεγάλη οφειλή σχετικά πρόσφατα και τότε ξεκίνησε μια αλληλογραφία με την επιχείρηση για την τακτοποίηση στα μισθώματα και το ρεύμα. Επιπλέον, η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού πήρε εντολή για να δημιουργήσει νέα εγκατάσταση και νέα παροχή στον χώρο της Αγοράς Αργύρη ώστε να μην συμβεί το ίδιο με τον επόμενο ενοικιαστή.