Ο Βασίλης Γεωργίου θυμάται τη βιβλιοθήκη Γιάννη Διακογιάννη

Ο Βασίλης Γεωργίου, η «Βέμπο» του αθλητικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, συνυπήρξε με τον εκλιπόντα Γιάννη Διακογιάννη και υποκλίνεται στην αξιοσύνη του.

Γεωργίου

Είναι φορές, που με λίγες λέξεις σκιαγραφείται πληθωρικά μια προσωπικότητα. Ο Βασίλης Γεωργίου, η «Βέμπο» του αθλητικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, συνυπήρξε με τον εκλιπόντα Γιάννη Διακογιάννη και υποκλίνεται στην αξιοσύνη του.

Εφυγε χθες ο πιο καταρτισμένος Ελληνας σπορτκάστερ και διθύραμβοι – δικαίως – συνοδεύουν τη σορό του.

«Ενα θα πω. Τεράστια φυσιογνωμία της αθλητικογραφίας. Τεράστια και η απώλειά του. Ηταν ο κορυφαίος… Ηταν φίλος κι αδελφός και πολλά θα μπορούσα να θυμηθώ και να εξιστορήσω. Κρατήστε μόνο αυτό που θα πω. Αλλος, αθλητική βιβλιοθήκη σαν του Γιάννη Διακογιάννη δεν διαθέτει. Μου είχε ανοίξει αρκετές φορές το σπίτι του. Δυο δωμάτια γνώσης από το πάτωμα μέχρι την οροφή» μας λέει. Και συμπληρώνει: «Το μυστικό των πληρέστατων περιγραφών και αναλύσεων του Γιάννη βρισκόταν σ’ εκείνα τα δύο δωμάτια. Πάντα, πριν από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μελετούσε με τις ώρες.Αξεπέραστος…».

Οντως, αξεπέραστος. Πολλοί «κατέστησαν» ως τέτοιοι στην μεγάλη του γένους σχολή της αθλητικογραφίας. Οι Πατρινοί Χρ. Σβολόπουλος και Χρ. Σέμπος, ο Θοδ. Σγουρδάτος, ο Θοδ. Νικολαΐδης, o Π. Λινάρδος, ο Ηλ. Σπυρίδης, ο Κ. Σισμάνης, ο Βαγγ. Φουντουκίδης, ο Ν. Καμπένης, ο Α. Μπόμης, ο Χρ. Ράπτης, ο Φ. Συρίγος κ.ά. Υπέρτερος όλων ο Γιάννης Διακογιάννης. Πρύτανης.

Υ.Γ. Θυμάμαι, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Πούσκας, που μου είπες ότι ήλθε στ’ όνειρό σου και σε διαβεβαίωσε ότι έχει καλό κρασί ο Παράδεισος. Τυχερέ, καλοτάξιδος…