Ο πρόεδρος του ΑΟ Αχαγιά 82, Τάσος Αναγνωστόπουλος, μιλά στην «Π»

Αχαγιά 82

Των ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ-ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόκειται για έναν από τους μακροβιότερους πρόεδρους ομάδων μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λόγος για τον Τάσο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος είναι πρόεδρος του ΑΟ Αχαγιά 82, εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα πλέον το όνομα του, να αποτελεί συνώνυμο με την ομάδα της Κάτω Αχαΐας.

 

Μίας ομάδας η οποία από τα τοπικά πρωταθλήματα, τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία σταθερή αξία στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και όλα αυτά όταν εκπροσωπεί μια μικρή γεωγραφικά περιοχή.

Ο Τάσος Αναγνωστόπουλος μίλησε στην «Π», αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, στη πρόσφατη αλλαγή προπονητή, αλλά και το μεγάλο «στοίχημα» του συλλόγου.

Ποια είναι η µέχρι στιγµής εκτίµηση για την πορεία της Αχαγιάς΄82 και ποιος είναι ο στόχος σας;

«Πρώτα από όλα να πούμε ότι το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό με ιστορικές ομάδες, όπως το Παγκράτι, ο Μίλωνας και η Δάφνη. Μαζί με αυτές, υπάρχουν κάποιες νέες ομάδες με μεγάλες φιλοδοξίες, όπως είναι η Μύκονος, η Νάξος και ο Αίολος Αγυιάς και όλοι μαζί συνθέτουν ένα δύσκολο όμιλο. Εμείς δημιουργήσαμε μία ομάδα που πιστεύαμε ότι θα ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Δυστυχώς όμως, κάποιες ήττες από ομάδες που μπορούσαμε να κερδίσουμε, μας έφεραν στις τελευταίες θέσεις. Τώρα, με την αλλαγή προπονητή, πιστεύουμε ότι θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, θα κάνουμε νίκες και θα αλλάξουμε την άσχημη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Σε ό,τι αφορά τον στόχο μας, είναι ξεκάθαρος από την αρχή και αυτό που επιθυμούμε είναι να έχουμε μία άνετη παραμονή στην κατηγορία».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας;

«Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές, θέλαμε ένα ηλεκτροσόκ για την ομάδα και αυτό θα έρθει μόνο μέσα από την αλλαγή προπονητή. Ο Χρήστος Σαράντης, είναι ένας δικός μας άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας όποτε του έχει ζητηθεί. Από την στιγμή που αλλάξαμε τον Χρήστο, αποφασίσαμε να φέρουμε έναν έμπειρο τεχνικό που και αυτός έχει προσφέρει κατά καιρούς, σημαντικά  στην ομάδα μας, τον Θανάση Λιόνα.  Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Σας στηρίζει η τοπική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και ο Δήµος Δυτικής Αχαΐας;

«Η στήριξη που έχει η ομάδα από την τοπική κοινωνία και τον κόσμο της Κάτω Αχαΐας, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό ισχύει όχι μόνο φέτος, αλλά όλα τα χρόνια που υπάρχει αυτή η ομάδα. Οι επιχειρήσεις βοηθούν το σύλλογο και τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μεγάλη συνδρομή του Δήμου. Ο δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς είναι κοντά και μας βοηθάει σε ό,τι του ζητάμε. Η μεγαλύτερη όμως και σπουδαιότερη στήριξη του δημάρχου, είναι στη δημιουργία ενός τμήματος με παιδάκια που έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυτό προχώρησε πριν λίγες μέρες. Με την ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν».

 

Ποιο είναι το ταβάνι της Αχαγιάς ΄82 και ποιοι οι µακροπρόθεσµοι στόχοι για το µέλλον;

«Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ταβάνι και αυτή είναι η φιλοσοφία μου και στη Αχαγιά 82. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε χρονιά να είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και ότι προκύψει. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι, είναι να μεγαλώσουμε τις ακαδημίες μας που τα τελευταία χρόνια είχαμε παραμελήσει και κάποια από αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν  προϊόντος του χρόνου, την ανδρική ομάδα. Οσο για τα όνειρά μας, έχουμε ένα μεγάλο  στόχο που είναι η κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου για να στεγαστούν οι ακαδημίες μας και κατ΄ επέκταση να μεγαλώσουν. Δεν είναι εύκολο και το ξέρουμε, όμως θα προσπαθήσουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα το υλοποιήσουμε».