Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ελληνική μειονότητα – «Εμείς που μένουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από την ελληνική μειονότητα, στα σημεία που επισκέφθηκε σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μία ιστορικής σημασίας επίσκεψη σε χωριά της ελληνικής μειονότητας.

Ο κ.Μητσοτάκης, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Μετά τη Χειμάρρα όπου έτυχε θερμής υποδοχής το πρωί της Πέμπτης (22/12), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του κάνοντας μια στάση στη Λιβαδειά πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Δερβιτσάνη. Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, συνόδεψε τον κ. Μητσοτάκη στο ταξίδι του.

Στη Λιβαδειά, ο πρωθυπουργός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε 300 και πλέον ομογενείς στον προαύλιο χώρο του ενιαίου Λυκείου «Λευτέρης Στάλιος». Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία και επέμεινε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε πολιτισμένες χώρες.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μικρά παιδιά με παραδοσιακές στολές τα οποία είπαν και ένα συγκινητικό ποίημα , όπου σε κάποιον στίχο του έλεγε «εμείς που μένουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες και θέλουμε να ζήσουμε στις πατρικές εστίες».

Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε και αγκάλιασε πολλά παιδιά της μειονότητας και το κλίμα ήταν πολύ ζεστό.