Αιγιάλεια – Ακράτα: «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης» σε νέα γλώσσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας προσπάθησε να καταγραψεί στην νέα ελληνική γλώσσα η τοπική ιστορία και η συμμετοχή της περιοχής στην ελευθερία του έθνους.

Αιγιάλεια - Ακράτα: «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης» σε νέα γλώσσα Ο Ανδ. Μεσσήνης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο

Σε μία προσπάθεια να καταγραφεί στην νέα ελληνική γλώσσα η τοπική ιστορία και η συμμετοχή της περιοχής στην ελευθερία του έθνους, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης», που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας, η προετοιμασία του οποίου υπήρξε πολύμηνη.

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αναστασία Ευσταθίου, μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα, κατέγραψε τους αγώνες των Νωνακριδών αλλά και αγωνιστών που έδρασαν στην Ανατολική Αιγιάλεια. Στις 150 σελίδες του καταγράφονται, το πρώτο ένοπλο χτύπημα του αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου (14 Μάρτη 1821), η μάχη της Ακράτας, η αυτοθυσία των ηρωίδων Καστρακίου, άγνωστες πτυχές της ιστορίας κι όλα τα σημαντικά γεγονότα της Νωνάκριδας.

Στο βιβλίο περιέχονται ονόματα φιλικών, αγωνιστών και αιχμαλώτων στα παζάρια της Αιγύπτου, καθώς και στοιχεία που εδραιώνουν την εγκυρότητα των γεγονότων. Συμπεριλαμβάνονται και τα θεατρικά κείμενα που τα εξιστορούν, με σκοπό να κοινωνηθούν στα σχολειά και στα παιδιά.

Χορηγός είναι η ΔΗΚΕΠΑ που κάλυψε το κόστος της έκδοσης, ο Ανδρέας Μεσσήνης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, ενώ άλλοι συμμετείχαν με κείμενά τους και φωτογραφικό υλικό. Διατίθεται από το ΔΣ του Συλλόγου «Αναγέννησις.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ