Εφυγε στα 39 της η Πατρινή δασκάλα Δήμητρα Νιώτη – Σήμερα η κηδεία της

Η Δήμητρα Νιώτη, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών,  απεβίωσε σε ηλικία μόλις 39 ετών μετά από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η ασθένειά της διαγνώστηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι

Νιώτη

Την απώλεια μιας εξαιρετικής δασκάλας που υπηρέτησε την έδρα με ήθος, συνέπεια και πάθος, θρηνεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας.

Η Δήμητρα Νιώτη απεβίωσε σε ηλικία μόλις 39 ετών μετά από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η ασθένειά της διαγνώστηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Η ίδια το αντιμετώπισε με γενναιότητα και μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι η παρένθεση της ασθένειά της θα έκλεινε πολύ σύντομα.

Υπηρετούσε στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, όπου οι μαθητές, οι γονείς και οι συνάδελφοί της, της έτρεφαν ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη. Αφησε πίσω της δύο ανήλικα παιδιά.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αποχαιρετά τη συναδέλφωσα Δήμητρα Νιώτη που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 39 ετών χάνοντας τη γενναία μάχη που έδωσε με τη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στον Σύλλογο Διδασκόντων του 54ου ΔΣ Πατρών που υπηρετούσε στο τέλος».
Μάλιστα στην ανακοίνωσή του συμπεριλαμβάνει και τα συγκινητικά λόγια του μέλους του Συλλόγου, Μανώλη Πομώνη, φίλου και δασκάλου (όπως τον αποκαλούσε η ίδια) της Δήμητρας.

«Μας είναι αφάνταστα δύσκολο και συνάμα συνταρακτικά απίστευτο να αποχαιρετούμε τη δασκάλα Δήμητρα Νιώτη. Την κυρία Δήμητρα. Τη Δημητρούλα μας. Τη συναδέλφισσα. Τη φίλη. Τη ΔΑΣΚΑΛΑ. Την κυρία Δήμητρα που την αγάπησαν όλοι οι μαθητές της. Σε όλα τα σχολεία που υπηρέτησε. Που αγκάλιασε όλα τα παιδιά. Σε όλα τα σχολεία. Στα μικρά και στα μεγάλα. Στα ”εύκολα” και στα ”δύσκολα”. Που είχε μόνο καλό λόγο για όλους και για όλα. Που είχε θετική διάθεση, ζωντάνια, αγάπη για τα παιδιά. Αυτή ήταν η Δημητρούλα. Αγάπη. Μόνο ΑΓΑΠΗ. Θα σε θυμόμαστε, Δήμητρα Νιώτη. Σε ευχαριστούμε για όλα. Καλό ταξίδι».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Θεοδωρόπουλος ο οποίος μάλιστα υπήρξε συμφοιτητής τους και ακολούθως ήταν μαζί και στην μετεκπαίδευση, μας είπε: «Ηταν ένας ιδιαίτερα αξιόλογος άνθρωπος. Ηταν ένας ζωντανός άνθρωπος που ξεχείλιζε από ζωή, αισιοδοξία και χαρά. Ηταν εξαιρετική επιστήμονας και δασκάλα. Οταν υπηρετούσε στα Σαγέικα όπου οι περισσότεροι μαθητές της ήταν Ρομά, είχε οργανώσει άρτια μία αίθουσα που θύμιζε κολλέγιο.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 29/12/2022 και ώρα 11.00 π.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στα Ζαρουχλέικα στις 11:00. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παραλίας Πατρών.