Πάτρα – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γεμίζει το πιάτο 600 οικογενειών, η βοήθεια στους μοναχικούς

Η διευθύντρια του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αγγελική Γιαννακοπούλου μίλησε στο «Peloponnisos FM 104,1» για το πολύπλευρο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Πάτρα Οι πολίτες εμπιστεύονται τον ΕΕΣ και παρέχον απλόχερα τη βοήθειά τους
  • Κατ’ οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένους
  • Στήριξη σε 100 μοναχικούς ανθρώπους
  • Διάθεση τροφίμων σε 600 οικογένειες
  • Φύλαξη και συντροφιά σε παιδιά που παραμένουν στο Καραμανδάνειο και στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ μετά από εισαγγελική παραγγελία
  • Αντιμετώπιση 40 – 50 περιστατικών ημερησίως στον Σταθμό Α’ βοηθειών

Αυτά είναι μερικά μόνον από τα κομμάτια που συνθέτουν το πολύπλευρο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το Τμήμα Πάτρας του ΕΕΣ. Ολο αυτό το έργο στηρίζεται από ένα στρατό εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οργανωμένα σύμφωνα με τις αρχές και το πλαίσιο που έχει ορίσει η νέα εκλεγμένη διοίκηση του ΕΕΣ με επικεφαλής τον πρόεδρό της δρ. Αντώνιο Αυγερινό.

Ο ΕΕΣ έχει κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που σπεύδει αθρόα και τον στηρίζει, καθώς ο κ. Αυγερινός έχει κάνει σημαία του τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

«Οι πολίτες μάς εμπιστεύονται και πραγματικά όχι μόνον δεν μειώθηκε η στήριξη που μας παρέχουν αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί. Σε αυτή τη στήριξη άλλωστε οφείλουμε και το γεγονός ότι μπορούμε και καλύπτουμε όλες τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει στην κοινωνία μας» μας είπε η διευθύντρια του τοπικού Παραρτήματος, Αγγελική Γιαννακοπούλου την οποία φιλοξενήσαμε χθες στο «Peloponnisos FM 104,1» και είχαμε μαζί της μία ουσιαστική συζήτηση για τον εθελοντισμό αλλά και το έργο που προσφέρει ο ΕΕΣ.

«Με τη βοήθεια των συμπολιτών μας τις ημέρες αυτές παρέχουμε είδη πρώτης ανάγκες σε 600 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η στήριξή μας προς αυτές τις οικογένειες δεν παρέχεται μόνο την περίοδο αυτή των γιορτών αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα περίπου κάθε δύο με τρεις μήνες. Οι ανάγκες που καταγράφουμε είναι, δυστυχώς, πολύ μεγάλες» μας περιγράφει η κ. Γιαννακοπούλου.

Η βοήθεια στους μοναχικούς

Ενα άλλο σημαντικό κομμάτι του έργου του τοπικού παραρτήματος αφορά τους μοναχικούς ανθρώπους και τα παιδιά. «Φροντίζουμε και καλύπτουμε τις ανάγκες 100 μοναχικών ανθρώπων. Αυτό είναι ένα έργο που παρέχεται σε σταθερή βάση. Αφορά άτομα, κυρίως ηλικιωμένα που δεν ζουν μόνα τους και δεν έχουν κανέναν για να καλύψει τις καθημερινές τους ανάγκες. Αλλη ομάδα μας πηγαίνει στο Καραμανδάνειο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου παραμένουν παιδιά μετά από εισαγγελική παρέμβαση μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει και τα προσέχουμε, τους κρατάμε συντροφιά, κ.ά.».

Η λειτουργία του Σταθμού Α’ Βοηθειών στο κτίριο του ΕΕΣ επί της οδού Καρόλου και Αγίου Ανδρέου από τις 8 το πρωί έως τις 3 μ.μ. συμβάλλει σημαντικά στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Εξυπηρετούμε ημερησίως περίπου 40- 50 περιστατικά. Αυτά τα περιστατικά αν δεν υπήρχε ο σταθμός μας θα πήγαιναν στα νοσοκομεία ή στις άλλες δομές υγείας. Επομένως βοηθάμε σημαντικά στο κομμάτι αυτό. Ιδιαίτερα δε την περίοδο της πανδημίας που ο κόσμος απέφευγε να πηγαίνει στα νοσοκομεία είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση».