Νεκτάριος Φαρμάκης στην «Π»: «Έχουμε δρόμο μπροστά μας» – Υπέρμαχος της συνέργειας και της συνεννόησης

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε, χθες, για ευχές τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», του Pelop.gr και του «Peloponnisos FM 104,1», για μία μίνι συνέντευξη.

Νεκτάριος Ο Ν. Φαρμάκης στο στούντιο του «Peloponnisos FM 104, 1» συνομιλεί με τη Μαρίνα Ριζογιάννη

Με ικανοποίηση που κατάφερε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει την ταχύτητά της και τους δείκτες ανάπτυξής της, από πτωτικούς σε ανοδικούς, αποχαιρετά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, το 2022 και ανεβάζει ταχύτητες για το 2023.

Αυτή την επισήμανση έκανε, επισκεπτόμενος χθες, τα γραφεία της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» και το στούντιο του «Peloponnisos FM 104,1» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Μαρίνα Ριζογιάννη στον αέρα της εκπομπής «Ολα λέγονται».

ΟΡΘΙΟΙ

Ο κ. Φαρμάκης, μιλώντας αρχικά για τις δυσκολίες των τελευταίων ετών και τις μεγάλες προκλήσεις που δέχτηκε η χώρα μας, υπογράμμισε ότι καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι επειδή «η κοινωνία αντέδρασε θετικά και έδειξε μία μεγάλη αρετή που λέγεται υπομονή. Πάνω σε αυτή πρέπει να στηρίξει η κοινωνία και τα επόμενα βήματά της και με αισιοδοξία να ατενίσει το 2023 που έρχεται».

ΑΛΛΑΓΗ

Ερωτηθείς ποιον αναγνωρίζει ως τον μεγαλύτερο καρπό κι αυτόν που τον κάνει υπερήφανο για τη χρονιά που πέρασε, είπε: «Για το σύνθημά μας που είναι η αλλαγή ταχύτητας. Δεν είναι πλέον ένα απλό σύνθημα αλλά έχει γίνει πράξη. Αλλάξαμε την ταχύτητα και την κατεύθυνση. Ο δείκτης στης Δυτικής Ελλάδας σε όλους τους τομείς άλλαξε.

Εχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν είμαι από αυτούς που θα σας πω ότι θα τα αλλάξω όλα με έναν μαγικό τρόπο. Αυτό που θα σας πω είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που μετράει και αυτή η αποτελεσματικότητα μετριέται. Πρόσφατα είχαμε τον προϋπολογισμό του 2023 και είναι υπερδιπλάσιος των περασμένων ετών. Αυτό σημαίνει τόνωση της τοπικής κοινωνίας και υλοποίηση έργων».

Νεκτάριος

Χαμόγελα αισιοδοξίας με δώρα στην «Π» από Ν.Φαρμάκη

ΚΑΛΕΣΜΑ

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε υπέρμαχος της συνέργειας και κάλεσε όλους τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας σε συνεννόηση και συνεργασία. «Δεν είναι θέμα ενός το να πάμε μπροστά. Προαπαιτούμενο είναι η συνέργεια. Προφανώς πρέπει όλοι να συστοιχηθούμε στον κοινό στόχο που είναι η πρόοδος του τόπου μας. Και κοντά σε εμάς η κοινωνία των πολιτών, είτε ατομικά είτε ως σωματεία, κοινωνικοί φορείς, συλλογικότητες.

Μόνο με συνέργεια μπορούμε να πάμε μπροστά. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, η συνεργασία μας με τον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σε καλό επίπεδο. Αρκεί να σας πω ότι το 40% των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας εκχωρήθηκε στους δήμους. Κι αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Πιστεύω ότι έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό ότι η συνέργεια είναι μονόδρομος. Ωστόσο θα πρέπει να εργαστούμε περισσότερο στο σκέλος της εξωστρέφειας. Αυτό είναι κάτι που στον πολιτικό μου λόγο το αρθρώνω τακτικά. Η Περιφέρειά μας έχει πρόβλημα ταυτότητας. Αυτό προσπαθήσαμε να λύσουμε προβάλλοντας την περιοχή μας και μιλώντας για την Ολυμπιακή Γη που διαμορφώνει μία ταυτότητα και μας ανοίγει διαδρομές προς την παγκόσμια κοινότητα».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ

Στο ερώτημά μας εάν διακατέχεται από προεκλογικό άγχος, ο κ. Φαρμάκης απάντησε: «Καθόλου. Νιώθω ότι έχουμε πολλή εργασία ακόμα μπροστά μας. Εχω άγχος για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας διότι μέσω αυτής λογοδοτώ και λογοδοτούμε ως περιφερειακή αρχή στους πολίτες και κρινόμαστε μέσω αυτής από τους πολίτες. Εχω βαθιά γνώση της πραγματικότητας. Είμαστε περαστικοί από τις θέσεις αυτές. Δεν είμαστε πριγκιπόπουλα και ανεπάγγελτοι. Μας αρέσει η ευθύνη και αγαπάμε την ευθύνη. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε».

ΠΡΟΛΗΨΗ

Κλείνοντας την κουβέντα μας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πέραν των ευχών για τη νέα χρόνια ανέφερε «να προσέχετε την υγεία σας. Και αυτό μπορείτε να το πετύχετε μέσω της πρόληψης σε όλα τα επίπεδα».