Αγρίνιο: Δημοπρατείται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στις 7 Φεβρουαρίου

«Ο δήμος συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου δημιουργούμε ελκυστικό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου

Αγρίνιο

Σε ένα, περίπου, μήνα από σήμερα ορίστηκε η δημοπράτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο Αγρίνιο. Πρόκειται για το έργο «Εργασίες αναβάθμισης δημόσιου χώρου ανοικτού κέντρου εμπορίου ΔΑ», προϋπολογισμού 721.432,00 € από το ΕΠΑΝΕΚ και ο Δήμος Αγρινίου ευελπιστεί πως θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου.

«Ο δήμος συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου δημιουργούμε ελκυστικό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου με το έργο να περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων που αναδεικνύουν την ταυτότητα μιας μεγάλης περιοχής και αναβαθμίζουν την εμπορική δραστηριότητα του Δήμου.

Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ. και περιλαμβάνει την ανάπλαση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Σπύρου και Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) την ανάπλαση πεζοδρομίων τμήματος οδού Καζαντζή, την εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη. Ακόμη περιλαμβάνει την κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς Σπύρου καιΕλένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ηλία Ηλιού και Καζαντζή, την ανάπλαση ανώνυμης πλατείας (μεταξύ Μπαϊμπά και Σταΐκου) και την κατασκευή προθήκης ανάδειξης κιόνων στην Παλαιά Μητρόπολη Αγρινίου.