Επικοινωνία Ζελένσκι με Μακρόν : «Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την εφαρμογή της Φόρμουλας Ειρήνης»
Σε επικοινωνία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Σε νέα επικοινωνία ήρθε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Εμανουέλ Μακρόν.
«Είχα μια μακρά και λεπτομερή συζήτηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Τον ευχαρίστησα για την απόφαση μεταφοράς ελαφρών αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ Bastion στην Ουκρανία, καθώς και για την εντατικοποίηση των εργασιών με τους εταίρους προς την ίδια κατεύθυνση.
Οι 10 όροι του Ζελένσκι για ειρήνη, η απόρριψη της Μόσχας και οι επιφυλάξεις της Δύσης
Συμφωνήσαμε σε περαιτέρω συνεργασία για τη σημαντική ενίσχυση της αεράμυνας και άλλων αμυντικών δυνατοτήτων μας. Συμφωνήσαμε επίσης να εργαστούμε για την εφαρμογή της Φόρμουλας Ειρήνης. Σε ευχαριστούμε φίλε! Η ηγεσία σου φέρνει τη νίκη μας πιο κοντά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος.
Τα 10 σημεία της Φόρμουλας Ειρήνης του Ζελένσκι
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζελένσκι παρουσίασε πρώτη φορά το σχέδιό του για την ειρήνη τον περασμένο Νοέμβριο στη Σύνοδο των G-20.
Τα βασικά του σημεία έχουν ως εξής:
-Να υπάρχει ασφάλεια σχετικά με την ακτινοβολία και τα πυρηνικά, με επίκεντρο την αποκατάσταση της ασφάλειας γύρω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια στην Ουκρανία, η οποία τώρα βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.
-Επισιτιστική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας και διασφάλισης των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας προς τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
-Ενεργειακή ασφάλεια, με έμφαση στους περιορισμούς των τιμών των ρωσικών ενεργειακών πόρων, καθώς και στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία για την αποκατάσταση των υποδομών της ηλεκτρικής ενέργειας, οι μισές από τις οποίες έχουν υποστεί ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις.
-Απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και απελαθέντων, συμπεριλαμβανομένων των αιχμαλώτων πολέμου και των παιδιών που απελάθηκαν στη Ρωσία.
-Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και η επαναβεβαίωσή της από τη Ρωσία σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, η οποία, όπως έχει πει ο Ζελένσκι «δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
-Απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και παύση των εχθροπραξιών, αποκατάσταση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
-Δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης ειδικού δικαστηρίου για τη δίωξη των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου.
-Πρόληψη της οικολογικής καταστροφής και προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στην αποναρκοθέτηση και την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού.
-Πρόληψη για την κλιμάκωση της σύγκρουσης και οικοδόμηση αρχιτεκτονικής ασφάλειας στον Ευρω – Ατλαντικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων για την Ουκρανία.
-Επιβεβαίωση του τέλους του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου εγγράφου υπογεγραμμένου από τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News