Αιγιάλεια: Τα είπαν για όλα Παπανδρέου-Καλογερόπουλος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παπανδρέου

Με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, συναντήθηκε χθες, στο Δημαρχείο Αιγίου, ο πρ. πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, όπου συζήτησαν σημαντικά προβλήματα της περιοχής και την αναγκαιότητα συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με την πλευρά του Αχαιού πολιτικού, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απεμπλοκής της από την γραφειοκρατία ως εμπόδιο στην αναπτυξιακή τροχιά. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε την αποκέντρωση και τον αυτόνομο ρόλο της ΤΑ στη μετάβαση προς ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο μοντέλο ανάπτυξης.

Η πλευρά του δημάρχου εμφανίζει ως αρχικό αίτημα του κ. Καλογερόπουλου προς τον πρ. πρωθυπουργό την παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, με επιπλέον σχολές και πως ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να συντελέσει για ραντεβού με την υπουργό Παιδείας, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

Επίσης, ο δήμαρχος του έθεσε τη διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες υποδομές, τη χρηματοδότηση του φράγματος Σελινούντα, ενώ του ζήτησε να συμβάλει στη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γγ του Δήμου Γ. Ρούσσος και η νομική σύμβουλος του δημάρχου Π.Παπαδοπούλου.