Οι Rising Flames στις καρναβαλικές πομπές – Η χορογράφος Μαρία Σιολέ σκιαγραφεί στην «Π» το καλλιτεχνικό δρώμενο

Τα κορίτσια της καταξιωμένης χορευτικής ομάδας Rising Flames φέτος για πρώτη χρονιά συμμετείχαν στις καρναβαλικές πομπές συνοδεύοντας το καρναβαλικό λάβαρο προς το Δημαρχιακό Μέγαρο αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία τους.

Μαρία Σιολέ

Τα κορίτσια της καταξιωμένης χορευτικής ομάδας Rising Flames φέτος για πρώτη χρονιά συμμετείχαν στις καρναβαλικές πομπές συνοδεύοντας το καρναβαλικό λάβαρο προς το Δημαρχιακό Μέγαρο αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία τους. Το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δρώμενο, που ήταν εμπνευσμένο από το έργο «Φάντασμα της Οπερας» και απολύτως προσαρμοσμένο στην «Αναγέννηση» του καρναβαλιού, σκιαγραφεί σήμερα στην «Π» η προπονήτρια και χορογράφος της χορευτικής ομάδας Rising Flames Μαρία Σιολέ:

«Αρχικά να αναφέρω ότι αυτή η χορευτική ομάδα ξεκίνησε ως αθλητική ομάδα από το παρκέ του Προμηθέα, ήμασταν για πολλά χρόνια κομμάτι του Προμηθέα και ύστερα συνεχίσαμε με κάποιες δράσεις σε αγώνες βεβαίως και σε δρώμενα καλλιτεχνικού περιεχομένου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε σε δράσεις καρναβαλικές του Δήμου έχουμε πάρει μέρος στην έναρξη το 2020 πάλι.

Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ

Η ομάδα αποτελείται από 12 κορίτσια το Σάββατο συμμετείχαν οι :Αγγελική Θεοδώρου, Ελεάννα Μενεγάτου, Ελεάννα Χατζάκη, Νίκη Σταυροπούλου, Σάντυ Πατσαούρα και Σπυριδούλα Δημακοπούλου. Τα κορίτσια παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που ήταν εμπνευσμένο από το έργο ’’Το φάντασμα της Οπερας‘’ στο πλαίσιο της ‘’Αναγέννησης’’ που κινείτο η έναρξη του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Ηταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του λαβάρου και ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Φέτος η παράδοση του λαβάρου ξεκίνησε με την καθιερωμένη πομπή από την πλατεία Τριών Συμμάχων και για πρώτη φορά ξεκινήσαμε το δρώμενο από το δημοτικό θέατρο ‘’Απόλλων’’ ουσιαστικά υποδεχθήκαμε εκεί τον κόσμο, στο δημοτικό θέατρο που είναι σήμα κατατεθέν για την Πάτρα, με κάποιες φιγούρες χορευτικές που έκαναν τα κορίτσια στο μπαλκόνι του δημοτικού θεάτρου κατεβήκαμε και κάναμε πορεία από την Κορίνθου, μετά κατεβήκαμε Αγίου Νικολάου εκεί κάναμε μια στάση και δείξαμε ένα πρώτο μέρος του έργου. Στην πορεία κάναμε στάση στη Γεροκωστοπούλου και Μαιζώνος όπου συνεχίστηκε να διαδραματίζεται το έργο και τελικά καταλήξαμε στο Δημαρχείο όπου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση φέρνοντας ουσιαστικά την «Αναγέννηση».

Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ

Το γεγονός ότι τα κορίτσια άφησαν τις κάπες τους και έβγαλαν τις μάσκες τους συμβολίζει μεταφορικά ότι πλέον έρχεται η «Αναγέννηση»… Το δρώμενο ήταν ο προάγγελος για την έναρξη τη βραδινή. Την ομάδα μας θα τη δείτε πάλι στις 19 Φεβρουαρίου στον Χορό του Δημάρχου. Είναι ειδική συμμετοχή γιατί είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είναι η τρίτη χρονιά που παίρνουμε μέρος στον Χορό και θα παρουσιάσουμε ένα χορευτικό δρώμενο ενώ στη συνέχεια θα διασκεδάσουμε τον κόσμο χορεύοντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς».

Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ Μαρία Σιολέ