Μέσα στο μήνα ξεκινάει ο εμβολιασμός στο σπίτι!

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας». «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου» δήλωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως η ανταπόκριση των πολιτών στον εμβολιασμό είναι εντυπωσιακή με την ηλικιακή ομάδα 75-79 να χρίζεται «πρωταθλήτρια». Όσον αφορά στον εμβολιασμό των νέων 18-29 ετών με mRNA εμβόλια ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως θα γίνουν σε δύο φάσεις, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού αλλά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει την έγκριση της, τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Από τη δική του πλευρά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση.