Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στους -9 έπεσε η θερμοκρασία στον Βόλο – Κλειστά τα σχολεία
Τα μηχανήματα αποχιονισμού, που έφτασαν τα 100, διατήρησαν ανοιχτούς τους δρόμους.
Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, όπως στον Βόλο.
Το αρκετά σκληρό πρόσωπό της έδειξε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στη Μαγνησία. Οι χιονοπτώσεις σήμερα, Πέμπτη (9/2) έχουν περιοριστεί μόνο στα ορεινά και με εξασθενημένη ένταση, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλη την περιοχή και το θερμόμετρο στα Χάνια του Πηλίου έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου.
Το χιόνι, που έπεσε για πέμπτη συνεχή νύχτα στην πόλη του Βόλου, δεν δημιούργησε προβλήματα, με τις προσπάθειες να εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο και την Όθρυ, όπου εξακολουθεί να χιονίζει κατά περιόδους. Τα μηχανήματα αποχιονισμού, που έφτασαν τα 100, διατήρησαν ανοιχτούς τους δρόμους, αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων πάνω από την Πορταριά, στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα και στο δίκτυο του νοτίου Πηλίου και στους δρόμους προς Αργαλαστή, Λαύκο, Προμύρι, Νεοχώρι και Τρίκερι και οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε να ανοίξουν και οι δευτερεύουσες τοπικές οδοί.
Στις βόρειες συνοικίες και τα προάστια του Βόλου συνεχίζεται η ρίψη θαλασσινού νερού από τις υδροφόρες του δήμου, που γεμίζουν ασταμάτητα από το λιμάνι του Βόλου.
Το κρύο είναι δριμύ τόσο στα πεδινά, όσο και στα ορεινά, αφού στον Βόλο τα θερμόμετρα δείχνουν 3 βαθμούς με την αίσθηση στο μηδέν, ενώ στα Χάνια του Πηλίου ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 9.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά στους δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού.
Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά των Σποράδων σήμερα δεν εκτελέσθηκαν, όχι λόγω της κακοκαιρίας, αλλά εξαιτίας της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το viral λάθος του καλοκαιριού: Μπορεί το καρπούζι να αντικαταστήσει το αντηλιακό;
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Η ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης της ΝΕΠ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΦΩΤΟ
Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή κάνει για δίαιτα;
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Tα Καλάβρυτα γεμίζουν χρώμα με μουσική, χορό, παιχνίδια
Η αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη
Ειρήνη δια χειρός Νίκου Καραθάνου
