Ζελένσκι: Δεν θα πρέπει να υπάρχει ταμπού για την προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία
Δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ταμπού σε ό,τι αφορά την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία διότι η χώρα χρειάζεται όπλα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.
Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
«Έχουμε κοινή αντίληψη με την Ολλανδία ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού στην προμήθεια και τη στήριξη με όπλα προς τον στρατό μας, προς την Ουκρανία μας, διότι στηρίζει και προστατεύει την κυριαρχία μας», είπε.
Ο Ζελένσκι έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει περισσότερα όπλα από τους δυτικούς συμμάχους, και ταχύτερες παραδόσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα του πέρυσι τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα η Ουκρανία θέλει μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα τεθωρακισμένα και οπλισμό μεγάλου βεληνεκούς για να προσπαθήσει να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Η LG λύνει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις OLED τηλεοράσεις εδώ και χρόνια
Πιτσιρικάς χόρεψε και έκλεψε την παράσταση στο Λειβάρτζι ΒΙΝΤΕΟ
Εγκεφαλικό: Η τροφή που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο
Νέες αποκαλύψεις για τον Steve Jobs την CIA και την επιστροφή του στην Apple
Ανάκληση-μαμούθ 5 εκατ. αυτοκινήτων για τις κρυφές χειρολαβές
Χαλάει όλο το κεσεδάκι αν μουχλιάσει μία φράουλα; Οι ειδικοί εξηγούν
Το GTA 6 διέρρευσε ξανά και αυτή τη φορά κάποιος μπήκε μέσα στη Rockstar
