Πάτρα: Το μπλοκάκι της συμφοράς και στον τοπικό ΟΣΕ

Τέσσερις εξωτερικοί συνεργάτες με ρουσφέτι  – Η «Π» αποκαλύπτει τη διαδικασία της ντροπής

Πάτρα

Ενα μείζον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, που αφορά στις συγκοινωνίες, η διοίκηση του ΟΣΕ – από το 2022 – το αντιμετωπίζει με μπλοκάκι!

Στις 16 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η ανάθεση «Παροχής Υπηρεσιών» της ειδικότητας του σταθμάρχη σε 73 «εξωτερικούς συνεργάτες» για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αποκαλύπτεται σε πόση… υπόληψη έχει ο ΟΣΕ τους σταθμάρχες, καθώς τους προσλαμβάνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα ότι οι εν λόγω προσλήψεις δεν έγιναν βάσει κάποιου διαγωνισμού. Οι «73» υποψήφιοι σταθμάρχες προσελήφθησαν, για πρώτη φορά, με 8μηνη σύμβαση το 2022, που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Πάτρα

Οι προσλήψεις αυτές έγιναν βάσει… ρουσφετολογικών σημειωμάτων, αφού λόγω των επικείμενων εκλογών, η Διοίκηση του ΟΣΕ έσπευσε σε ανανέωση κατ’ ουσίαν της εργασίας τους, από 1η Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Οι νέοι σταθμάρχες εκπαιδεύτηκαν επί εξάμηνο κι αμέσως μετά ο ΟΣΕ τους έριξε στα «βαθιά», αντιμετωπίζοντας δηλαδή την κομβική ειδικότητά τους με περισσή – και πιθανά εγκληματική – επιπολαιότητα. Κατά βάση πρόκειται για νέα παιδιά, που ήδη απασχολούνται σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και πληρώνονται με… μπλοκάκι.

Στην Πάτρα τοποθετήθηκαν και οι 4 και ήδη ασκούν τα καθήκοντά τους, χωρίς η απειρία τους να επικαλύπτεται από την συνεργασία με έμπειρους συναδέλφους τους, προκειμένου ν’ αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία και να μάθουν στην πράξη όλα τα μυστικά της τόσο λεπτής και υπεύθυνης αποστολής τους, που συναρτάται άμεσα με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Είναι ενδεικτικό της επιπολαιότητας ανθρώπων του ΟΣΕ ότι προ του φρικιαστικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σε επιτόπιο ρεπορτάζ της «Π» στον κεντρικό σταθμό του, στην Τριών Συμμάχων της Πάτρας, παράγοντας του Οργανισμού επαίρετο ότι οι 3 στις 4 προσλήψεις ήταν κατόπιν δικής του εισήγησης, ενώ πίστωσε τη μία σε κυβερνητικό βουλευτή!