ΝΔ: Ανατροπές, γκρίνιες και αποχώρηση Κοντογιαννόπουλου

Ο Βασίλης Κοντογαννόπουλος, έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου, διακόπτοντας ακαριαία την έντονη προεκλογική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει μέχρι σήμερα.

Κοντογιαννόπουλου

Ανατροπές, γκρίνιες, έντονο παρασκήνιο και αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου μεσούσης της προεκλογικής του εκστρατείας, συνθέτουν το σκηνικό της τελικής ευθείας των εθνικών εκλογών στην Ηλεία, μία ανάσα πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Των Πέτρου Γκίστη, Γιώργου Αναστασόπουλου

Η οριστική, όπως φαίνεται, απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να είναι υποψήφιος στην Ηλεία -παρά τις επιδιώξεις του ιδίου σύμφωνα με πληροφορίες της της εφημερίδας «Πελοπόννησος» να βρίσκεται κεντρικά- ανέτρεψε τις ούτως ή άλλως λεπτές ισορροπίες και οδήγησαν τον κ. Κοντογαννόπουλο στο να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου, διακόπτοντας ακαριαία την έντονη προεκλογική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει μέχρι σήμερα.

Αν και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είχαν πάρει φωτιά, ο κ. Κοτογιαννόπουλος επέλεξε τον δρόμο της βελούδινης αποχώρησης κάνοντας παράλληλα λόγο για διαχρονικές παθογένειες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών. «Πυξίδα μου ήταν η ηθική της ευθύνης και επί 30 χρόνια δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς», σημειώνει ο ίδιος στο κείμενο της αποχώρησής του.

Δύο πρώην υπουργοί: Ο ένας … όπισθεν, ο άλλος έτοιμος

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ηλείας.

Εχουν γραφεί αρκετά και θεωρείται σίγουρη (εκτός απίθανου απροόπτου…) η συμμετοχή του, όμως για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση, ώστε να μπορέσει ο πρώην υπουργός να σχεδιάσει τον προεκλογικό του αγώνα.

Βέβαια, οι εκλογές χρονικά πηγαίνουν «πίσω» και θα έχει σύμμαχο του πλέον το χρόνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παράλληλα, η άμεση αναγγελία της υποψηφιότητάς του εννοείται πια και από την απόφαση που έλαβε ένας άλλος ηλείος πρώην υπουργός. Πρόκειται για τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, που ανέκρουσε πρύμνα και δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στην Ηλεία με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αιτιολόγησε δε, ως εξής την απόσυρσή του:

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς…».
Στα 80 του χρόνια, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ο έμπειρος πολιτικός πρόταξε τον πολιτικό ρεαλισμό και ακύρωσε την υποψηφιότητά του. Με αφορμή δε, την τραγωδία των Τεμπών σχολίασε ότι το πελατειακό κράτος νίκησε το «επιτελικό».
Πρόκειται, προφανώς, για ένα σχόλιο που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες…