Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στο online dating

Όσοι βρίσκονται στο παιχνίδι του online dating ευλόγως κάνουν και ορισμένα λάθη, τα οποία δε βολεύουν και πάρα πολύ, για να πάει παρακάτω μία γνωριμία ή για να έρθουν περισσότερα matches.

λάθη Φωτογραφία από cottonbro studio (pexels.com)

Το online dating δεν είναι εύκολο άθλημα. Εδώ που τα λέμε, γενικότερα το dating δεν είναι καθόλου εύκολο, εκτός εάν σου χαμογελάσει τόσο αβίαστα η θεά τύχη και καταφέρεις με σχετική άνεση να βρεις έναν άνθρωπο να μπορέσεις να μιλήσεις τουλάχιστον σε ανθρώπινο επίπεδο.

Φυσικά, όσοι βρίσκονται στο παιχνίδι του online dating ευλόγως κάνουν και ορισμένα λάθη, τα οποία δε βολεύουν και πάρα πολύ, για να πάει παρακάτω μία γνωριμία ή για να έρθουν περισσότερα matches.

Μάλιστα, 5 από αυτά τα λάθη είναι και τα πιο συνηθισμένα, οπότε ας ρίξουμε μία ματιά:

1. Μηδέν bio
Δε θα καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους που δε βάζουν καμία απολύτως πληροφορία για τον εαυτό τους στο online προφίλ τους, καλά-καλά δε χρησιμοποιούν μία φωτογραφία της προκοπής, που να μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι στην άλλη πλευρά της εφαρμογής. Ποτέ δε μου άρεσαν αυτά τα προφίλ, πάντα τα έβρισκα ιδιαιτέρως ύποπτα και απέφευγα να κάνω swipe right. Καταλαβαίνω το να θες ένα κομμάτι ιδιωτικότητας και να μην τα προσφέρεις όλα στο πιάτο, όμως τουλάχιστον βάλε κάτι, για να λειτουργήσει ως κίνητρο, ώστε ο άλλος άνθρωπος να θελήσει να σε γνωρίσει περισσότερο. Είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να «φέρεις» υποψήφια matches στην αυλή σου εάν μοιραστείς κάτι για τον εαυτό σου και εάν δεν το έχεις και τόσο πολύ με αυτό το κομμάτι της έκφρασης, σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια καλή συμβουλή σε αντίστοιχα sites και στο διαδίκτυο. Η Google είναι φίλη μας.

2. Τα πολλά swipe right δε θα σε βοηθήσουν και τόσο
Μπορεί να σκέφτεσαι πως όσο περισσότερα swipe right κάνεις, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να βρεις τον έρωτα, όμως στην πραγματικότητα μάλλον λειτουργεί αντίστροφα το όλο θεματάκι. Εάν επικεντρώνεσαι στην ποσότητα, είναι πιθανό η ποιότητα να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο, γιατί εάν κάνεις αλόγιστα, δεξιά και αριστερά τα swipe right, τότε δε χρησιμοποιείς και τόσο την κριτική σου σκέψη, για να βρεις έναν σύντροφο που πραγματικά σε ικανοποιεί, αλλά λειτουργείς περισσότερο με βάση το ανταλλακτικό like με έναν άλλον λογαριασμό που εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά ραντεβού.

3. Φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνουν και άλλα πρόσωπα
Ω Χριστέ, πόσες φορές το έχω συναντήσει αυτό σε dating app και πάντα σκέφτομαι πως ο εκάστοτε χρήστης μάλλον έχει εξαιρετικές ανασφάλειες, για να «σταθεί» στο ίδιο του το προφίλ χωρίς το σαπόρτ ενός άλλου ατόμου που τις περισσότερες φορές, είναι πιο ελκυστικό από τον ίδιο. Είναι οριακά catfishing, μπορεί και 100% catfishing, γιατί στην πραγματικότητα προσπαθεί κάποιος να σε μπερδέψει για την εικόνα του και να σε παρασύρει να κάνεις match, ενώ στην ουσία ξέρει μάλλον ότι αυτό δε θα πάει και πολύ καλά. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ως επίκεντρο εσένα και εάν υπάρχουν ελάχιστες με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ποιος.

4. Καμία φαντασία στα πρώτα μηνύματα
Εάν είχα κρατήσει ένα cent για κάθε φορά που κάποιος μου έχει γράψει «από πού είσαι;», «με τι ασχολείσαι;», «σε ποια περιοχή μένεις;», τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα ήμουν σε σύνταξη κάπου στα νησιά Φίτζι. Εντάξει, προφανώς και υπερβάλλω ελαφρώς, αλλά μη μου πεις πως δεν το έχεις ζήσει και εσύ σε όλα αυτά τα φλερτ μέσω social media και δη, μέσω dating apps. Δεν υπάρχει απολύτως καμία φαντασία στις πρώτες ατάκες «πεσίματος» και ειλικρινά, είναι απλά αστείο εάν σκεφτεί κανείς πως ρίχνοντας μία ματιά στο προφίλ του άλλου (εάν έχει δώσει και λίγα στοιχεία, όπως λέγαμε παραπάνω), πάντα μπορείς να βρεις έναν καλό τρόπο να πιάσεις συζήτηση. Ας δουλέψουμε και λίγο για το αποτέλεσμα δηλαδή, μην τα περιμένουμε και όλα στο πιάτο.

5. Άσχημες αντιδράσεις σε περίπτωση απόρριψης
Αχ, για αυτό θα μπορούσα να γράψω κεφάλαια ολόκληρα, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη. Είναι εκείνες οι περιπτώσεις που έχεις προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, να δώσεις στον άλλον να καταλάβει πως δε θα πάει παρακάτω και έχεις φροντίσει να είσαι ευγενική και καθόλου επιθετική, εριστική ή οτιδήποτε άλλο, γιατί αν είναι ποτέ δυνατόν μία γυναίκα να είναι κάτι άλλο πέρα από ευγενική απέναντι στον ανδρικό εγωισμό, και η απέναντι πλευρά έχει φροντίσει να σε στολίσει με κάθε κοσμητικό επίθετο ή ουσιαστικό μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι του εκείνη τη στιγμή. Οριακά τρομακτικό ενίοτε, αλήθεια στο λέω. Όμως, η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι και αντικειμενικά, δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους, οπότε θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούμε να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο άλλο άτομο όποια κι αν είναι η μεταξύ μας κατάληξη. Ας μην ξεφεύγουμε από τα όρια.

Για να σου είμαι ειλικρινής, δε ξέρω πια αν αξίζει τον κόπο όλο αυτό το παιχνίδι του online dating. Πέρα από το γεγονός ότι φοβάσαι μη σου βγει ο άλλος επικίνδυνος, η κατάσταση των συζητήσεων κυμαίνεται από το αδιάφορο μέχρι το εκνευριστικό. Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε ξανά μία στροφή προς τον παραδοσιακό τρόπο γνωριμίας. Θα σου γράψω για αυτό σε επόμενο κείμενο.

Μέχρι τότε, είθε τα matches σου να είναι πετυχημένα.

 

Με πληροφορίες από theurbandater.com