Αλέκος Κρητικός από το RGC: Οι περιφερειακές ανισότητες και τα εργαλεία αντιμετώπισής τους

Ο κ. Κρητικός τόνισε πως παρόλο που το Ταμείο Ανάπτυξης δόθηκε ως άμεση απάντηση στην πανδημική κρίση, έχει «θολά» σημεία όπως την απουσία των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην υλοποίηση προγραμμάτων.

Κρητικός

Οι ανισότητες στην Περιφερειακή Ανάπτυξη συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του 11ου Regional Growth Conference, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως το Ταμείο Ανάκαμψης, οι τεχνολογίες, η γνώση, οι καινοτομίες και οι διαπεριφερειακές συνεργασίες μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να αμβλύνουν τις ανισότητες.

Ο κ. Κρητικός (Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, ΕΛΙΑΜΕΠ) τόνισε πως παρόλο που το Ταμείο Ανάπτυξης δόθηκε ως άμεση απάντηση στην πανδημική κρίση, έχει «θολά» σημεία όπως την απουσία των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην υλοποίηση προγραμμάτων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Καλογήρου (Καθ. Οικονομίας της Τεχνολογίας & Βιομηχανικής Στρατηγικής, ΕΜΠ), ο Αλέκος Κρητικός (Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, ΕΛΙΑΜΕΠ) και η Γιώτα Γαζή (πρ. Δήμαρχος Άμφισσας, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας)