RGC: Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Η Νέα Εποχή

«Κλειδί της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης είναι η διαβούλευση τοπικών φορέων και πολιτών».

Κατηφόρη

Το νέο εργαλείο της εκπόνησης ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο οι πόλεις να αναπτύξουν νέες υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή και θα ενισχύσουν ενεργά την οικονομική και κοινωνική συνοχή τους συζητήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος. 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου προγραμματισμού 2014-2020, παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια και δυσλειτουργίες στην εφαρμογή αυτών των στρατηγικών, τα οποία αποτελούν παράδειγμα για να επιτύχουμε τους στόχους μας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027», επισήμανε το Εκτελεστικό Μέρος της Διαχειριστικής Αρχής , Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γλυκερία Κατηφόρη.

Ωστόσο, σημαντική χαρακτήρισαν την προσπάθεια, που έγινε το προηγούμενο διάστημα, δεδομένων των πολλαπλών κρίσεων, τόσο η προϊσταμένη της Μονάδας Συντονισμού των ΠΕΠ, Υπουργείο Ανάπτυξης Μαρίνα Κουτσουρή όσο και η Συντονίστρια του Κύκλου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης ΕΝΑ Ευγενία Φωτονιάτα.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης και στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών. Το συντονισμό ανέλαβε η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακής Αχαΐας Ηρώ Τσιμπρή.