Πάτρα: Ενόχληση Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για την “επίσκεψη” αντιεμβολιαστών

Η πρωτοβουλία των αντιεμβολιαστών εκλαμβάνεται ως προκλητική, με τον Μητροπολίτη Πατρών κατά πληροφορίες της “Π” να είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος.

αντιεμβολιαστών

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις της Μητρόπολης Πατρών η πρωτοβουλία εκατοντάδων αντιεμβολιαστών να διαδηλώσουν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Επισκοπικό Μέγαρο, όπου μεταξύ άλλων εξαπέλυσαν προκλητικές εκφράσεις εναντίον του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ μια πορεία εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από την πλατεία Γεωργίου όπου γινόταν η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Μαιζώνος έξω από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, όπου προκάλεσαν με αυθάδη τρόπο τον Μητροπολίτη να βγει στο μπαλκόνι και να τοποθετηθεί εναντίον των εμβολίων.

Η πρωτοβουλία εκλαμβάνεται ως προκλητική, καθώς ένας φανατικός σήκωσε πλακάτ και το έβαλε μπροστά στην κεντρική πόρτα του Επισκοπείου, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα, όπως «εεε, οοο, πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από΄δω», «φωνή λαού, οργή Θεού». Έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ακάθιστο, φώναξαν πολιτικά συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης, αλλά και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ ένας εξ αυτών έφτασε σε σημείο να πάρει την ντουντούκα και απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη φώναξε: «Τόλμησε να βγεις στο μπαλκόνι Επίσκοπε». Κάποιος άλλος φώναξε: «Δεν τολμάνε να βγουν στο μπαλκόνι, γιατί έχουν ντροπιάσει όλους τους προγόνους μας».

Στο σημείο δεν υπήρξε εμφανής παρουσία της αστυνομίας, ενώ ο Μητροπολίτης ορθά επέλεξε να μην βγει στο μπαλκόνι, γιατί με αυτό τον τρόπο θα τροφοδοτούσε μια αντίδραση χωρίς νόημα, σε ένα ετερογενές πλήθος που λειτουργούσε με το συναίσθημα ή και με φανατισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκέντρωση αυτή, ήταν μια ενέργεια που προκάλεσε την έντονη ενόχληση του ιεράρχη. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει χθες καμία δήλωση ή να δώσει συνέχεια για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, όμως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Σεβασμιώτατος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος έως και εξοργισμένος. Κι αυτό γιατί άτομα που έχουν επιλέξει να κινούνται στα άκρα με απερίσκεπτες ενέργειες καταδικάζουν στο τέλος το σύνολο της Εκκλησίας σε αναγκαστικά μέτρα.

Προφανώς, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος βρέθηκε στο στόχαστρο των αρνητών, γιατί από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ των εμβολιασμών, τους οποίους έχει διαχωρίσει σαφώς από τα θέματα της πίστης.

Προ ημερών, σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος» και αναφερόμενος στην πανδημία, τόνισε ακόμα πως «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή, αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη».

Φαίνεται ότι αυτή η δήλωση, προκάλεσε την αντίδραση πιστών που βρίσκονται στο αντίθετο άκρο, έχοντας δαιμονοποιήσει την επιστήμη και τα εμβόλια. Αλλά πλέον, στοχοποιεί και την εκκλησιαστική ηγεσία που στηρίζει τον εμβολιασμό και τις υγειονομικές κατευθύνσεις που δίνει η πολιτεία. Αυτό παίρνει διαστάσεις ρήγματος στους κόλπους της Εκκλησίας και δημιουργεί γενικότερο προβληματισμό, γιατί είναι πρωτοφανές.