«Αναγκαίο κακό» η απάντηση της ΕΠΣ Αχαΐας τους τρεις Ομίλους

Τα play-offs θα διεξαχθούν σε έναν γύρο και προσεχώς θα αποφασιστεί πόσες ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με ποιους όρους

«Αναγκαίο κακό» η απάντηση της ΕΠΣ Αχαΐας τους τρεις Ομίλους

Οταν διέρρευσε η απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας για τη διεξαγωγή της Α’ Κατηγορίας σε τρεις Ομίλους υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες. Την απάντηση για αυτή την απόφαση δίνει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, Δημήτρης Σαρρής τονίζοντας: «Ηταν αναγκαίο κακό η απόφαση μας, αφού φέτος όχι μόνο η δική μας Ενωση, αλλά όλες σε όλη την Ελλάδα πρέπει να έχουν αναδείξει πρωταθλητές στην Α’ Κατηγορία έως τις 20 Απριλίου για να ακολουθήσουν τα μπαράζ για να ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα ανέβουν στη Super League 2. Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για αυτό επιλέξαμε μόνο για φέτος να διεξαχθεί η Α’ Κατηγορία σε τρεις Ομίλους. Μιλάμε για μία μεταβατική περίοδο, γνωρίζουμε ότι δεν είναι το καλύτερο σενάριο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε. Την μεθεπόμενη χρονιά εννοείται ότι δεν θα ισχύσει και θα πάμε σε διαφορετικό μοντέλο».
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από 24 ομάδες που ήταν προ διετίας στην Α’ Κατηγορία ο αριθμός αυξήθηκε στις 30! Αυτό συνέβη καθώς δεν διεξήχθησαν τα πρωταθλήματα, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα και παράλληλα ανέβηκαν ομάδες από τη Β’ Κατηγορία. Ετσι χωρίς κανονική δράση για δύο χρόνια προήλθε σημαντική αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία. Πέρυσι οι 24 ομάδες έγιναν 28 και του χρόνου 30, αφού δεν υποβιβάστηκε καμία, αλλά θα προστεθούν Θύελλα και Αχαϊκή, που υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική. Πρέπει λοιπόν αυτός ο αριθμός των 30 ομάδων να βρεθεί ο τρόπος σύντομα θα μειωθεί!   
ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 
Οι 30 ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα χωριστούν σε τρεις Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Σε κάθε Ομιλο θα τοποθετηθούν 10 ομάδες. Θα διεξαχθεί η κανονική περίοδος με διπλά παιχνίδια (18 αγωνιστικές) και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα play-offs, μέσα από τα οποία θα αναδειχτεί η πρωταθλήτρια. Θυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας έχουν οι Πανμοβριακός Ριόλου, Πήγασος Μπεγουλακίου, Δόξα Παραλίας, Ατρόμητος Πατρών, Αστέρας Τσουκαλεϊκων, Δόξα Νιφορεϊκων, Δίας Σαραβαλίου, Αχαιός Σαραβαλίου, Πολύτεκνος , Πάτρα 2005 ΑΕ, Δόξα Χαλανδρίτσας, Λιμνοχώρι, Ικαρος Πετρωτού, Αναγέννηση Πατρών,  ΑΠΣ Πάτραι, Νίκη Προαστείου, Αετός Ρίου, Αετός Πατρών, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Θύελλα Αιγίου, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Καλάβρυτα, Αιγείρα/Ακράτα, Αρης Πατρών, Δαβουρλής Κ 92, Αρόη, Ηρακλής Πατρών, Θύελλα Πατρών και Αχαϊκή. 
ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΤΑ PLAY-OFFS
Τα play-offs θα διεξαχθούν σε έναν γύρο και προσεχώς θα αποφασιστεί από τη ΕΠΣ Αχαΐας, πόσες ομάδες από κάθε Ομιλο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με ποιους όρους. Αν για παράδειγμα θα «κουβαλούν» τα αποτελέσματα από τους Ομίλους ή όχι. Σε κάθε περίπτωση μαζί με την κανονική περίοδο και τα play-offs στην Α’ Κατηγορία μάξιμουμ θα διεξαχθούν 28 αγωνιστικές. Μάλιστα εάν οι αγωνιστικές είναι τελικά 28 θα πρέπει κάποιες να διεξαχθούν Τετάρτη για να βγει το πρόγραμμα και στις 20 Απριλίου 2022 να έχει αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα.    

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ