Ερύμανθος – Αγροτικοί δρόμοι: 3 + 4 δρόμοι…13 χιλιομέτρων

Τους αγροτικούς δρόμους που προτείνονται από το Δήμο Ερυμάνθου για ασφαλτόστρωση με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» παρουσιάζει σήμερα η «Π». Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι του Δήμου καθημερινά χρησιμοποιούν οδικούς άξονες που δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, αλλά εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις, τότε τα επόμενα χρόνια θα δουν σαφή βελτίωση.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος του Δήμου Ερυμάνθου περιλαμβάνει βελτιώσεις σε δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Φαρρών και Τριταίας. Οι τρεις δρόμοι που προβλέπονται βελτιώσεις στον πρώην Δήμο Φαρρών είναι ο δρόμος από τη Χαλανδρίτσα προς τον Αγιο Γεώργιο μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, ο δρόμος από την οικία Σολωμού μέχρι το δρόμο Ισωμα-Βασιλικό μήκους ενός χιλιομέτρου και ο δρόμος προς το γήπεδο Φαρρών έως της Εθνική Οδό μήκους 1.350 μέτρων.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 629.378,21 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ.

Στον πρώην Δήμο Τριταίας αναμένεται να βελτιωθούν τέσσερις αγροτικοί δρόμοι. Πρόκειται για τον δρόμο από Μικρουλέικα προς Κουτροχώρι μήκους 787 μέτρων, για τον δρόμο από Κάλφα προς Πόρτες μήκους 1.107 μέτρων, για τον δρόμο από Κάτω Δροσιά προς Αγιο Ιωάννη μήκους 1.365 μέτρων και για τον δρόμο από Σκιαδά προς Πτέρη μήκους 4.387 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.077.242,77 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ.

Ολοι οι ανωτέρω δρόμοι είναι χωμάτινοι με κυμαινόμενο πλάτος και σε κακή κατάσταση, με τις μελέτες να προβλέπουν βελτίωση των χαρακτηριστικών και την ασφαλτόστρωσή τους.

ΑΠ.ΑΝ.