Τσίπρας: Επίσκεψη στο Λαύριο σήμερα – Η καθημερινότητα του πολίτη στην «ατζέντα» του

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών 2023.

Τσίπρας: Επίσκεψη στο Λαύριο σήμερα - Η καθημερινότητα του πολίτη στην «ατζέντα» του

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει την περιοδεία του σε περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας με την σημερινή του επίσκεψη στο Λάυριο, με καθοριστικό στοιχείο την άμεση επαφή με τους πολίτες. Ακολουθώντας το παράδειγμα των περιοδειών του τις ημέρες που προηγήθηκαν του Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής σε καφετέρια της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στοίχημα η Ανατολική Αττική
Η περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, όπου βρίσκεται το Λαύριο, θεωρείται ένα από τα «στοιχήματα» των επόμενων εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία περιοχή που «παραδοσιακά» επικρατεί η Νέα Δημοκρατία, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο σημαντικός περιορισμός της πολιτικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος και η ενίσχυση των δυνάμεών της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ήδη καταγράφεται τέτοια τάση με δεδομένο ότι πρόκειται για μία περιφέρεια με σύνθετη κοινωνική διαστρωμάτωση και κυρίαρχο στο στοιχείο της λεγόμενης «μεσαίας τάξης». Δηλαδή το κοινωνικό τμήμα στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την αξιοπιστία της, παρά το γεγονός ότι το επικαλέστηκε στο παρελθόν για να βρεθεί στην εξουσία.

Καθημερινότητα
Ακριβώς για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει την παρέμβασή του στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της περιοχής. Ιδίως όσα αφορούν την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές της ενέργειας αλλά και στην πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. Είτε αυτό αφορά τα «κόκκινα δάνεια» και τους επικείμενους πλειστηριασμούς, είτε τα χρέη των μικρο-μεσαίων επιχειρηματιών και των αγροτών σε δημόσιο και τράπεζες.

Η «ατζέντα της καθημερινότητας» άλλωστε είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ το βασικό στοιχείο της προεκλογικής επιχειρηματολογίας του. Ακριβώς εκεί βασίζεται και το τετράπτυχο των πολιτικών του προτάσεων: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κι αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει και από το Λαύριο την αναγκαιότητα να μην οδηγηθεί ο τόπος σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις και σε αστάθεια όπως προβλέπει το «σχέδιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά να αναδειχθεί από την κάλπη της 21ης Μαΐου η προοδευτική κυβέρνηση που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή.

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και κυρίως η επαφή με τους πολίτες αναμένεται να συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα και να πυκνώσουν αμέσως μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Επόμενος «σταθμός» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι ο αγροτικός νόμος της Δράμας. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συχνές δημόσιες παρεμβάσεις μέσα στην εβδομάδα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ