Πολιτικοί Αρχηγοί: Ολοι στην Πάτρα εντός 30 ημερών

Περιοδείες στην Αχαΐα με τελικό σταθμό την Πάτρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων 30 ημερών όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που βρίσκονται ήδη στη βουλή.

Πάτρα

Ενας μήνας και τρεις ημέρες έχουν απομείνει μέχρι να στηθούν οι κάλπες σε όλη τη χώρα για τις Εθνικές Εκλογές και τα κόμματα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού προετοιμάζοντας τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα.

Ασφαλώς, δεν μπορεί να λείπει από τους σταθμούς των πολιτικών αρχηγών η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου άπαντες «καλοβλέπουν» λόγω και του πλήθους των ψήφων που μπορούν να κερδίσουν από όλο τον νομό.
Επομένως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στον επόμενο μήνα, όλοι τους θα περάσουν από την Αχαΐα και θα μιλήσουν στην Πάτρα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει γράψει εγκαίρως η «Π», έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο τρεις ημερομηνίες. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πάτρας που θα βρίσκεται Ερμού και Αγίου Ανδρέου. Εκείνη τη μέρα θα μιλήσει και ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην Πάτρα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει και από το Αίγιο όπου παραδοσιακά η παράταξή του καταγράφει τα καλύτερα ποσοστά στον νομό. Η τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αχαΐα έγινε στις 22 Νοεμβρίου. Τέλος, η τοπική ΝΔ σχεδιάζει και μία μεγάλη κεντρική πολιτική συγκέντρωση με καλεσμένο τον ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτή η εκδήλωση θα γίνει την τελευταία Παρασκευή πριν στηθούν οι κάλπες, δηλαδή στις 19 Μαΐου.

ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος στην Αχαΐα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχουν θέσει ψηλά τον πήχη, προσβλέποντας σε ένα ποσοστό πάνω από 40% με στόχο την εκλογή τεσσάρων βουλευτών. Προς ενίσχυση των δυνάμεων και των καθημερινών περιοδειών των υποψηφίων σε όλη την Αχαΐα, στις 24 Απριλίου αναμένεται στην Πάτρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του. Προφανώς η εκδήλωση θα έχει έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μένουν μέχρι εκεί.

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, αναμένεται να βρεθεί στην Αχαΐα και να μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Τελευταίοι σταθμοί θα είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, επομένως στην Πάτρα θα έρθει από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη της τελευταίας εβδομάδας. Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την Πάτρα και όλες τις μεγάλες πόλεις ως τα «κλειδιά» που θα δώσουν την πρωτιά στις εκλογές, γι’ αυτό και θα δώσουν βάση σε μέρη που γνωρίζουν ότι έχουν «πέραση».

Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά είχε «ανοίξει» την προεκλογική περίοδο με ομιλία στην Πάτρα στις αρχές Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα, ενώ είχε έρθει ξανά στην πόλη τον Μάρτιο του 2022.

Οσον αφορά το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πιθανότατα θα βρίσκεται στην Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου, ένα τετράγωνο μακριά από της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε βρεθεί στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο των περιοδειών και εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί. Οδεύοντας προς τις κάλπες, ο Ν. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί ξανά την Αχαΐα, κάνοντας στάσεις στο Αίγιο και την Πάτρα όπου θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης αλλά πιθανότατα θα είναι η Αχαΐα ένας από τους τελευταίους προορισμούς του. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα κλείσει ο χώρος που θα φιλοξενήσει το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα.

ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ουσιαστικά έχει ξεκινήσει την προεκλογική του περίοδο από την Πάτρα, όταν μίλησε στα τέλη Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας. Νέα επίσκεψη αναμένεται και εντός των επόμενων εβδομάδων, αφού στον Περισσό ευελπιστούν να κερδίσουν δυνάμεις στην Αχαΐα λόγω και του ρεύματος που έχει στην Πάτρα η δημοτική αρχή Πελετίδη. Μια ημερομηνία που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την επίσκεψη Κουτσούμπα θα ήταν μέσα στον Μάιο όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης των Προσφυγικών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στην Πάτρα, όταν βρέθηκε στην Αχαΐα τον Ιούνιο του 2022. Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης εκτιμάται πως θα επισκεφθεί την πόλη, καθώς βλέπει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των ποσοστών του.

ΜέΡΑ25

Ως δεδομένη εμφανίζουν τα ΜΜΕ από την Αθήνα την υποψηφιότητα του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Αχαΐα. Η «Π» είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα πως αυτό είναι ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Ως εκ τούτου, θεωρείται σίγουρο ότι θα επισκεφθεί ξανά την Πάτρα, με την τελευταία του περιοδεία στον νομό να τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2022.