Πάτρα- Πυροπροστασία: Καθαρίζει ο Δήμος, περιπολεί η Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Δήμου Πατρέων σχετικά με την πυροπροστασία των επικίνδυνων περιοχών εντός και εκτός του οικιστικού σχεδίου, που έχουν ξεκινήσει με βάση τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από τα μέσα Μαΐου. Προτεραιότητα έχει δοθεί στα δάση και τα άλση και τους περιαστικούς χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου. «Ηδη επιχειρούμε στο Δασύλλιο από τις 17 Μαΐου με αποψίλωση της καύσιμης ύλης και της απομάκρυνσης.  Εχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των επικίνδυνων σημείων του. Αμέσως μετά τα συνεργεία θα μεταβούν σε Κεφαλόβρυσο και Γηροκομείο» δήλωσε στην «Π», ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αθανασόπουλος. Παράλληλα καθαρίζονται αγροτικοί δασικοί δρόμοι, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση  των πυροσβεστικών οχημάτων. 

Την ίδια ώρα, από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταγράφεται βαθμιαία ανάπτυξη των περιπολιών στα «κόκκινα» σημεία, στα οποία η παρουσία στατικών δυνάμεων ορίζεται βάσει των δεικτών επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, που εκδίδονται από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη για τον συντονισμό των εθελοντικών ομάδων δασοπυροσβεστών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε χθες, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων σε αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Πελετίδης ευχαρίστησε για την προσφορά τους του εθελοντές τονίζοντας, ότι ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει το έργο τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει όλοι μαζί να συντονιστούν για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη στήριξη που θα παρασχεθεί στις ομάδες των εθελοντών για την κάλυψη των αναγκών τους, κατά το διάστημα που θα συμμετέχουν στην αντιπυρική προστασία, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο  διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, πύραρχος Λουκάς Μούτσελος υπογράμμισε ότι έχει γίνει ήδη πολύ καλή δουλειά στη συντήρηση των δασικών οδών και ότι ο έλεγχος στις υδατοδεξαμενές έδειξε πως αυτές είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ζήτησε οι εθελοντές να επιχειρούν με ασφάλεια και τόνισε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια.

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ