Ο προφήτης Ηλίας

Του Κωνσταντίνου Μάγνη, Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Αν είσαστε οπαδός του Κασιδιάρη, θα μάθατε ότι το κόμμα του και κόμμα σας δεν
κατεβαίνει στις εκλογές, συνεπώς θα πρέπει να βρείτε ένα άλλο κόμμα να ψηφίσετε στις 21Μαϊου. Ισως να μην είναι και πολύ δύσκολο, με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Όχι πως υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κομμάτων με απόψεις παραπλήσιες του αρχηγού σας και αυτές που και εσείς έχετε ως απόψεις, αυτό το θυμωμένο πράγμα, το μεγαλοαλεξανδρινό, που το υποστηρίζετε με στολή τύπου ΠΑΟΚ, αλλά στην εποχή μας υπάρχει αγυρτεία με τη σέσουλα. Αρκετός κόσμος είναι διαθέσιμος να κασιδιαρίσει για να μαζέψει τους κασιδιαραίους που κυκλοφορούν έξω. Ας μπω στη Βουλή, σου λέει, και βλέπουμε.

Είδαμε πολλούς άλλους την τελευταία 10ετία που μπήκαν στο κοινοβούλιο με λεοντές διάφορες και στην πορεία φόρεσαν άλλες, άλλωστε ο αρχικός τους στόχος ήταν το μπούγιο, η προσωπική προβολή, η κατάληψη μιας αμειβόμενης θέσης στα κοινά, και το γενικότερο αέρα μπανά που εκτιμάται από πολλούς συμπολίτες με δικαίωμα ψήφου. Είναι το φαινόμενο του τζερτζελισμού που είναι διάχυτο γύρω μας, ένας τρόπος να αλατοπιπερίζεις μια κατά τα λοιπά αβίωτη καθημερινότητα.

Είναι φρικτό να ξυπνάς κάθε πρωί και να είσαι εσύ, ο εαυτός σου, η παιδεία σου, οι δυνατότητές σου και ο πραγματικός κόσμος, σκέτο.

Πάτα ένα πλήκτρο, όποιο να ναι, να δούμε τι γίνεται. Ας είναι και αυτό που καλεί το
ασανσέρ. Είχαμε γνωρίσει ένα τσούρμο μεταναστόπουλα κάποτε που έπαιζαν όλη τη μέρα με το ασανσέρ γιατί στην πατρίδα τους δεν είχε κανένα. Πήγαινες να ανέβεις στον έκτο όροφο και από τον 1 ο μέχρι τον 5 ο έβλεπες πατημένη κλήση. Εφτανες στον έκτο με ναυτία και ρωτούσες να σου βρουν μια αφίσα με την εικόνα του Ηρώδη.

Και καλά με τους οπαδούς του Κασιδιάρη, που λέει ο λόγος «καλά». Το πολύ πολύ να ζήσουν χωρίς εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα τους έχει ξανασυμβεί. Ο ίδιος ο Κασιδιάρης μας τράβηξε κάπως την προσοχή. Μαθαίνοντας τα νέα για τον αποκλεισμό του, εκεί, στο εκλογικό του κέντρο στις φυλακές, η δυνατότητα του οποίου να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο εξευτελίζει το σωφρονιστικό μας σύστημα, αν και δεν περίμενε τον Κασιδιάρη για να εξευτελιστεί χωρίς να παραιτείται κανένας υπουργός Δικαιοσύνης, αλίμονο, μαθαίνοντας τα νέα λοιπόν, επιτέθηκε κατά του πολιτικού συστήματος, και εξέφρασε την οργή και τη λύπη του για την κατάλυση της δημοκρατίας. Εδώ κοντοστέκεσαι. Ναζιστής και
δημοκρατικός δεν γίνεται. Αρα είτε δουλεύει τους ναζιστές είτε τους δημοκρατικούς. Είτε και τα δύο.

Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει αντίρρηση να τον δουλεύεις πολιτικά, όπως
έχουμε αποδείξει τις τελευταίες δεκαετίες, μη σου πω ότι αυτό κυρίως προτιμάμε.

Την πραγματικότητα, σου λέει, την ξέρω και μόνος μου. Αλλά μπορεί και να συμβαίνει με τον Κασιδιάρη το εξής: Να είναι πραγματικά πεπεισμένος ότι το σύστημα είναι σάπιο, φαύλο, μιαρό, διεφθαρμένο, πυώδες, ελώδες, βορβορώδες, διασταύρωση Κολάσεως και Λοιμώξεως, συνεπώς η πραγματική δημοκρατία είναι η δική του αλήθεια και ηθική, καθότι δημοκρατία που δεν είναι ταγμένη στην υπηρεσία του έθνους, δεν είναι παρά σκέτη απάτη και φερετζές των σφετεριστών της εξουσίας, κάτι εθνοπροδοτών που τους πρέπει Γουδί, απαγχονισμός και στη συνέχεια αποκεφαλισμός για πιο σίγουρα.

Με άλλα λόγια ο Κασιδιάρης ίσως είναι παιδί μιας αντίληψης που πολλοί άλλοι, δημοκρατικοί κατά την αυταπάτη τους, πρεσβεύουν, κατά την οποία αλήθεια είναι μόνο η αλήθεια η δική μας, ατομική, ιδεολογική, εθνική, οπαδική, θρησκευτική, ερωτική, και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε αν αποκλίνουν ενοχλητικά. Κόσμε, σταμάτα να με εκνευρίζεις. Πάλι καλά που ο Κασιδιάρης έχει μόνο 4-5%. Μπορούσε και περισσότερους. Που ψηφίζουν άλλα κόμματα, αλλά μέσα τους φοράνε μαύρα. Αλλά δεν είναι του ΠΑΟΚ.