Ισπανία: «Στα λευκά» η βόρεια Ισπανία – Για μήνες «μάστιγα» η ξηρασία και ο καύσωνας ΒΙΝΤΕΟ
Χιόνισε στα βόρεια της Ισπανίας.
Το… έστρωσε για τα καλά στα βόρεια της Ισπανίας, την ώρα που το ημερολόγιο αναγράφει μήνα Μάιο! Χειμωνιάτικες είναι οι εικόνες, ύστερα από πολλούς μήνες ξηρασίας και τον καύσωνα που έκανε τη φετινή άνοιξη να θυμίζει καλοκαίρι, όπου πλέον ο καιρός άλλαξε εντελώς.
Η ασυνήθιστη για την εποχή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Αστούριας στην Ισπανία.
Παράλληλα χαλάζι και σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσογειακές περιοχές στην Ισπανία, όπως την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου επί μήνες δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα.
Από την αρχή του έτους η Ισπανία βίωνε την πιο άνυδρη χειμωνιάτικη περίοδο στα χρονικά. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023 ο όγκος της βροχής που έπεσε ήταν μικρότερος από τον μισό που καταγράφεται συνήθως.
SNOW in SPAIN. https://t.co/6cbcbMt6LH
— Dundee Sat Station (@DundeeSat) May 12, 2023
Μέχρι στιγμής η Ισπανία έχει βιώσει 11 ημέρες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το συνηθισμένο για την εποχή και ο αριθμός αυτός είναι ήδη υπερδιπλάσιος των ημερών με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σε ετήσια βάση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
«Κινούμενοι κίνδυνοι»: Απολυμένο στέλεχος της Tesla καταγγέλλει τα robotaxis
Στη Κάρυστο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Τα παιδιά της Κατασκήνωσης σε Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο Πάτρας ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Γέφυρα Πολιτισμού» Άρτας ΦΩΤΟ
