Η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό του Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα

Ανδρέα Μπάκα

Ως ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, καθώς μοιράζεται μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες αγωνίες.

Εξ ου και απευθύνεται πρωτίστως σ’ αυτούς, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία δεν τούς στερούν, απλώς, τα όνειρα. Τούς εμποδίζουν ακόμη και να έχουν πρόσβαση σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Και καθώς μιλάει απευθείας στην καρδιά και το θυμικό των συμπολιτών του, ο λόγος του Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα δεν πέφτει στο κενό, δεν μένει χωρίς αντίκρισμα. Βρίσκει μια μεγάλη ανταπόκριση, και όχι μόνο από τους νέους ανθρώπους, από τη γενιά του, αλλά από την κοινωνία, στο σύνολο της.

Εξίσου πολλά άτομα, μέσης και τρίτης ηλικίας, που επιζητούν να επέλθει η πολιτική αλλαγή, εκφράζουν τη στήριξη τους στο πρόσωπο του, με την ακλόνητη πεποίθηση ότι κομίζει το νέο, το διαφορετικό.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση ενός 85χρονου ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαμένει στην Ακράτα και ζήτησε από τους οικείους του να τον φέρουν στην Πάτρα για να παραβρεθεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του.

Κι ένα εξίσου ενδεικτικό περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ένας  ηλικιωμένος πήγε σε μια περιοδεία προς το μέρος του Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα και τού είπε: «Σε ξέρω παιδί μου. Σε παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Τα λες καλά και θα σε ψηφίσω».

Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι παροτρύνσεις, εκτός του ότι τον συγκινούν  ιδιαίτερα  δίνουν επιπλέον ψυχολογική ενθάρρυνση στον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα , ώστε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα του, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαϊου.