Πέτσας: Καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο
«Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, η χρήση υγειονομικών πρωτοκόλλων, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως εξήγησε, εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα με 700 θέσεις εργασίας στις 7 Νοεμβρίου 2026
Η Amazon παρουσίασε πέντε νέες συσκευές Alexa
Τιμή και περηφάνια για την 28η Οκτωβρίου στο Λάππα ΦΩΤΟ
Νυχτερινή απασχόληση στις Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα όρια και την ειδική αποζημίωση
Η Volkswagen φέρνει τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά της στην Κίνα και η Ευρώπη θα περιμένει
