Εκλογές 2023: Έπεσαν τα ποσοστά της αποχής από το 2019 – Πάνω από 60% η συμμετοχή
Με την ενσωμάτωση πάνω από το 92% η συμμετοχή ξεπερνούσε το 60% και τα άκυρα – λευκά το 2,6%.
Σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 60%, ο ελληνικός λαός συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Με την ενσωμάτωση πάνω από το 92% η συμμετοχή ξεπερνούσε το 60% και τα άκυρα – λευκά το 2,6%.
Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι 4 στους 10 ψηφοφόρους δεν πήγαν να ψηφίσουν στην κάλπη. Ωστόσο, το 2019 η αποχή ήταν στο 42,08%, άρα η αποχή περί το 58%.
Το 2015 το 43,43% των ψηφοφόρων απείχε της εκλογικής διαδικασίας – αποχή ρεκόρ για την εποχή της Μεταπολίτευσης.
Τον Μάιο του 2012 η αποχή άγγιξε το 34,88%, τον Ιούνιο του 2012 το 37,51%, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 35,13%.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν επισφαλή συμπεράσματα καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι εκλογικοί κατάλογοι, αντιλαμβάνεται κανείς σύμφωνα με το in.gr, ότι από το 2004 και μετά υπάρχει συνεχής αύξηση του ποσοστού της αποχής και σχεδόν 2 εκατ. πολίτες έχουν αποχωρήσει από το εκλογικό σώμα.
Μπορεί τώρα η αποχή να υποχώρησε όμως και πάλι είναι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δείχνει να αδιαφορεί για τις πολιτικές εξελίξεις, ενδεχομένως διότι είναι απογοητευμένο ή να θεωρεί ότι «όλοι είναι ίδιοι».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών και Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΦΩΤΟ
Στην Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά: Βάζουν στα αεροδρόμια συμπιεστές ρούχων
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Πάτρα: Ημερίδα για την παιδική φτώχεια – Στο επίκεντρο οι δράσεις στη Δυτική Ελλάδα από την Περιφέρεια ΦΩΤΟ
