Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός, ήττα με 3-0 από την Αλκμααρ

Πολλή δουλειά και πολλές μεταγραφές θέλουν οι «πράσινοι», που δείχνουν σημάδια της περασμένης σεζόν

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό της πιο έτοιμης Aλκμααρ και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους. Η ολλανδική ομάδα ήταν ανώτερη από τους «πράσινους» και επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Το σκορ άνοιξε στο 14′ ο Κάρλσον με εναέριο τακουνάκι. Στο β’ ημίχρονο έγιναν πολλές αλλαγές από τους προπονητές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, αλλά να μην σταματήσουν τα γκολ…
Στο 84′ Παυλίδης και Μπουαντού συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας, ευνοήθηκαν από την κόντρα με τον Μπουαντού να νικάει με δεξί πλασέ τον Ξενόπουλο για το 2-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε νέα ψυχρολουσία για τους «πράσινους», με τον Χατζηθεοδωρίδη να μην μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά και τη μπάλα να στρώνεται στον Ράιντερς που έκανε το δυνατό δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ξενόπουλο να μη μπορεί να την συγκρατήσει και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα (3-0).
ΑΛΚΜΑΑΡ (Πασκάλ Γιάνσεν): Βέρχουλστ, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος (77’ Μπέκεμα), Ίντι (46’ Λετσέρτ), Ντε Βιτ (63’ Μποάντου), Κάρλσον (64’ Αμπουκάρ), Εβγεν (63’ Παυλίδης), Κλασί (46’ Κουπμάινερς), Ράιντερς, Οστινγκ, Γκούντμουντσον.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Σάντσες), Βέλεθ (64’ Ρόμπι), Σιδεράς (64’ Σερπέζης), Χουάνκαρ (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος (64’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο (56’ Αγιούμπ), Σαβιέρ (46’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες (65’ Καμπετσής), Ενγκμπακοτό (58’ Καρλίτος), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης).