Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τι αλλάζει στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Παρότι, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα από την πλευρά της ΕΠΣ Αχαΐας, αυτό που συζητείται περισσότερο (και στους κόλπους των σωματείων) είναι ένα σενάριο

τρόπο

Αλλάζει, όπως όλα δείχνουν, ο τρόπος διεξαγωγής της β’ φάσης του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας από την επόμενη σεζόν.

Επίσης, φαίνεται ότι θα αλλάξει και η φιλοσοφία και αντί για κάτι γρήγορο, όπως έγινε την περασμένη σεζόν, θα πάμε σε κάτι που διαρκέσει λίγο περισσότερο με διαφορετικό φορμάτ.
Παρότι, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα από την πλευρά της ΕΠΣ Αχαΐας, αυτό που συζητείται περισσότερο (και στους κόλπους των σωματείων) είναι το εξής σενάριο: Οι τέσσερις πρωτες ομάδες του Α’ Ομίλου και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου να συγκροτούν έναν Ομιλο και ο τίτλος να κρίνεται σε ένα μίνι πρωτάθλημα.
Βέβαια, εδώ προκύπτουν θέματα, καθώς θα πρέπει να δοθεί ένα βαθμολογικό αβαντάζ ανάλογα τη θέση και τη διαφορά των ομάδων στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να είναι πραγματικό πλεονέκτημα.
Υπενθυμίζεται ότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη. Οι δύο πρώτες ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες και οι νικητές στον τελικό πάλι σε διπλούς αγώνες, που συγκέντρωσαν, μάλιστα, πολύ κόσμο.
Τη σεζόν 2023-24, το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους των 12 ομάδων με απώτερο στόχο να μειωθούν ακόμα περισσότερο τη μεθεπόμενη περίοδο.