Ο στίβος της Γαλήνης ανασυντάσσεται στη μετάCovid-19 εποχή

Οι προπονήσεις στον στίβο της Γαλήνης γίνονται στο αθλητικό κέντρο στην περιοχή Λαδόπουλου υπό τις οδηγίες του προπονητή Αρη-Νεκτάριου Αντωνόπουλου.

Γαλήνης Η Γαλήνη επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα στον στίβο της

Η ονομασία Γαλήνη μόνο στασιμότητα δεν σημαίνει!
Ισα-ίσα ο Αθλητικός Ομιλος που ιδρύθηκε το 1996, ήρθε για να ταράξει (ευχάριστα) τα λιμνάζοντα ύδατα στην περιοχή μας κι όχι μόνο. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και στην τοξοβολία και στο βόλεϊ και στο πινγκ-πονγκ και στο μπέιζμπολ-σόφτμπολ και φυσικά και στον στίβο! Το εν λόγω τμήμα ιδρύθηκε το 1999 και μέχρι σήμερα έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, με 60 παιδιά να συμμετέχουν στις προπονήσεις που γίνονται στο αθλητικό κέντρο στην περιοχή Λαδόπουλου υπό τις οδηγίες του προπονητή Αρη-Νεκτάριου Αντωνόπουλου.
Ο αείμνηστος Νίκος Χριστόπουλος ήταν ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στο να δημιουργηθεί το τμήμα στίβου, ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει φυσικά στους ανθρώπους που ηγούνται διοικητικά του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, τον ιδρυτή της Γαλήνης, π. Αντώνιο Ρουμελιώτη και τον σημερινό πρόεδρο, Πολύκαρπο Ευθυμάκη.
Οι μικροί αθλητές της Γαλήνης έχουν επιστρέψει και πάλι στη δράση μετά από τους δύσκολους μήνες της καραντίνας και έχουν σαν στόχο να βαδίσουν στα βήματα που χάραξαν οι παλιότεροι πρωταθλητές του Ομίλου, ο Φιλάι Μελιντιάν (2ος στο άλμα εις ύψος το 2016 στις κατηγορίες Εφήβων και Ανδρών) και η Μαριάδνη Φατούρου, που, πλέον, σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη (το 2019 αναδείχθηκε 3η Κορασίδα στα 5.000μ. βάδην και 2η στα 10.000μ. Νεανίδων, ενώ κατέκτησε και τη 2η θέση στο Σχολικό πρωταθλημα στα 5000μ βάδην και έπιασε και το όριο για το Βαλκανικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας μια θέση στην Εθνική ομάδα Παίδων-Κορασίδων).
Να αναφέρουμε ότι η Γαλήνη διαθέτει και ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δεμένικα (με μεγάλο όνειρο την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου), ενώ τα τμήματα μίνι του συλλόγου στηρίζει προπονητικά ανά χρονικά διαστήματα και ο πρωταθλητής στίβου της Ολυμπιάδας, Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος.
«Στόχος της Γαλήνης είναι ο υγιής αθλητισμός σε όλα τα τμήματά της», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πολύκαρπος Ευθυμάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να ανασυνταχθούμε μετά από όλα όσα ζήσαμε με την πανδημία τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

 

Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης Γαλήνης